Interesse in private lease? Aan deze voorwaarden moet je voldoen | Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

De belangrijkste private lease voorwaarden waar je op moet letten!

Plaats in vergelijker

Ben je geïnteresseerd in het afsluiten van een private leasecontract? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de voorwaarden waaraan je moet voldoen. Niet iedereen kan namelijk zomaar een private leasecontract afsluiten. Een rijbewijs in je bezit hebben is bijvoorbeeld een hele duidelijke voorwaarde. Heb je geen rijbewijs, dan mag je ook geen autorijden. In dit artikel nemen we je mee in de andere private lease voorwaarden die er zijn voor het afsluiten van een private leasecontract. Zo weet je aan het einde van dit artikel direct of jij in aanmerking komt.

Inkomenseis

Voor het afsluiten van een private leasecontract geldt vooralsnog geen vastgesteld minimum inkomen. Dit kan per maatschappij verschillen: de ene leasemaatschappij kan en wil mee risico nemen dan een andere organisatie. Wanneer je kiest voor een maatschappij die aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease, dan kun je uitgaan van een draagkrachtnorm. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw inkomen en je reguliere uitgaven. Als je niet aan de norm voldoet, kun je door deze maatschappijen worden geweigerd. Je kunt echter ook andere mogelijkheden bespreken, zoals het garant laten staan van een familielid. Er zijn verschillende maatschappijen die hiermee akkoord gaan. Ook kun je je partner mee laten tekenen op het contract. Zo wordt het inkomen van je partner ook meegeteld. Leasemaatschappijen vergelijken kan dus verstandig zijn omdat ze in voorwaarden soms nog flink verschillen.

Tip: Lees onze blog over de goedkoopste private lease auto’s per maand.

BKR-registratie

Wanneer je kiest voor een leasemaatschappij die aangesloten is bij het keurmerk, dan vindt er ook altijd een BKR-controle én registratie plaats. Wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt, kan dit voor een leasemaatschappij een reden zijn om je te weigeren. Houd hierbij rekening met het feit dat een negatieve registratie nog 5 jaar na het aflossen van de lening, zichtbaar blijft bij het BKR.

Leeftijd

Voor het afsluiten van een private leasecontract geldt een minimum leeftijd. Je moet namelijk minimaal 18 jaar zijn om een contract te kunnen af sluiten. Er zijn leasemaatschappijen die ervoor kiezen om een nog hogere leeftijdsgrens te hanteren, of die extra voorwaarden stellen aan een leasecontract wanneer je onder een bepaalde leeftijd bent. Denk bijvoorbeeld aan een hoger eigen risico. Er zijn een aantal aanbieders die ook een maximumleeftijd hanteren. Deze ligt dan vaak op 75 jaar.

Andere voorwaarden auto leasen

Er zijn maatschappijen die als eis stellen dat je een aantal schadevrije jaren moet hebben opgebouwd. Het aantal jaren waarom gevraagd wordt, kan per leasemaatschappij verschillen. Ze zijn vrij om hierin hun eigen voorwaarden aan te houden. Ook kan het zo zijn dat een leasemaatschappij zeker wil zijn van een vast inkomen en dat je moet kunnen aantonen dat je een vast contract hebt.

Ben je op zoek naar een geschikte private lease deal voor jou of specifiek naar de Toyota private lease voorwaarden of Anwb private lease voorwaarden? Bij Private Lease Wijzer vind je de beste aanbiedingen voor verschillende auto’s en bij verschillende maatschappijen. Neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag verder!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0