Kan je een auto leasen met een negatieve BKR-registratie? Wij hebben het antwoord

Als je een lening aangaat wordt dat geregistreerd bij de BKR. Denk hierbij aan je telefoonabonnement, een koop op afbetaling met een bedrag hoger dan € 250,- of een restschuld na de verkoop van je woning. Wanneer je een private lease contract af wilt sluiten ga je een nieuwe lening aan. De lease maatschappij controleert jouw financiële situatie en kan bij het BKR zien welke leningen je al hebt lopen en of je deze op tijd betaalt.

private leasen met negatieve bkr registratie

Positieve BKR-registratie

Betaal jij je leningen op tijd af? Dan is de registratie positief en kan de private lease maatschappij zien dat jij je aan je afspraken houdt. De registratie is in je eigen belang, omdat het natuurlijk belangrijk is dat jij aan alle maandelijkse financiële verplichtingen kunt voldoen. Hierdoor weet jijzelf en andere bedrijven of je niet een te zware financiële verplichting aangaat waardoor je in de problemen kunt komen. Ook goedkoop leasen kan op een gegeven moment moeilijk worden als je inkomen wegvalt of andere verplichtingen te zwaar wegen.

Wanneer krijg je een negatieve BKR-registratie als je een auto leaset?

Op het moment dat het je langere tijd niet lukt om aan je verplichtingen te voldoen, kan dit een negatieve registratie bij de BKR tot gevolg hebben. Dit heeft in een aantal gevallen impact op de mogelijkheden om nieuwe leningen aan te gaan, zoals bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek. Met een negatieve BKR-registratie kun je geen private lease auto leasen. De private lease maatschappijen op Private Lease Wijzer zijn namelijk aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze stichting werkt samen met de Stichting BKR en heeft een zorgplicht als het gaat om de financiële lasten die je kunt dragen. Dit geldt ook als je zakelijk wilt leasen en een BKR-registratie hebt.

Toestemming geven voor een BKR-toetsing

Organisaties mogen niet zomaar een BKR-toetsing uitvoeren voordat je een leasecontract aangeboden krijgt. Je moet hier eerst toestemming voor geven. Vaak is het wel een vereiste om toestemming te geven voordat je een private lease contract af kunt sluiten. Een eventuele optie wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt is financial lease. Hierbij heeft de lease maatschappij namelijk de auto als onderpand voor de lening. Sommige leasemaatschappijen zijn in dit geval bereid om je toch een leasecontract aan te bieden. Mogelijk worden er wel aanvullende eisen gesteld, bijvoorbeeld over een hogere aanbetaling. Via Private Lease Wijzer kun je eenvoudig en snel zoeken naar private lease auto’s die binnen jouw financiële mogelijkheden vallen en gratis offertes aanvragen.