WIl jij ook Goedkoop Auto Leasen? | Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Goedkoop auto leasen?

Wil jij goedkoop auto leasen maar weet je niet hoe je de kosten laag houdt? De experts van Private Lease Wijzer vertellen je alles over Private Lease en of het goedkoop of juist duur is vergeleken met andere leasevormen. Daarnaast vertellen we hoe je goedkoop auto’s kunt leasen:

Is Private Lease goedkoop?

Deze vraag kan je op twee manieren benaderen. Private Lease zou je namelijk als goedkoper kunnen beschouwen omdat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een lager bedrag. Aan de andere kant wordt Private Lease over het algemeen wel als duur gezien. Je betaalt namelijk voor de auto, voor het aantal kilometers dat je per maand wilt rijden en voor alle bijkomende kosten zoals pechhulp, reparatie en onderhoud, verzekeringen etc. Voor een gloednieuwe auto betaal je dus iedere maand voor reparaties en pechhulp terwijl de kans vrij klein is dat je autopech krijgt.

Private Lease in vergelijking met Financial- en Occasion Lease

Hoe scoort Private Lease dan in vergelijking met bijvoorbeeld Financial- en Occasion Lease? Twee andere Leasevormen die in populariteit toenemen. Bij Financial Lease wordt de consument, na afloop van het Leasecontract, eigenaar van de auto. Het economische risico ligt dus bij de consument. Daarbij betaalt de consument vaak een groot deel van de auto af vóór of na ingaan van het contract. Omdat je bij deze vorm van leasen eigenaar van de auto wordt betaal je maandelijks een hoger bedrag dan wanneer je een auto Private- of Occasion leaset. Met Occasion Lease huur je een tweedehands auto. De dagwaarde van een tweedehands auto zal een stuk lager liggen dan de dagwaarde van een nieuwe variant. Wel verhogen Private Leasemaatschappijen bijkomende kosten zoals onderhoud, reparaties en belastingen omdat een oudere auto nou eenmaal wat meer risico’s met zich mee brengt.

Hoe houd ik de maandelijkse kosten van een Private Leasecontract laag?

Natuurlijk zijn er tal van mogelijkheden om de kosten van een Private lease contract enigszins te drukken. Daarbij adviseren wij wel om bij jezelf goed na te gaan of het verstandig is om bijvoorbeeld een lager aantal kilometers per maand te kiezen. Wanneer je over dit aantal heen gaat kost het je extra geld. Meestal gebruiken Private Leasemaatschappijen een vanaf prijs die zo laag mogelijk is. Dan staat het aantal kilometer per jaar bijvoorbeeld op 10.000 en de contractduur staat op 60 maanden. Nadat je de belangrijkste eigenschappen van je contract hebt bepaald is het tijd om de inhoud van het contract en het uiterlijk te bekijken. Ook hier is het mogelijk om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Uiterlijk van de auto

Private Leasemaatschappijen kopen grote hoeveelheden auto’s tegelijkertijd in om zo de inkoopkosten te reduceren. Deze auto’s beschikken meestal over de meest aangevraagde kleuren. Wil je die kleur aanpassen naar eigen smaak dan zal je ervoor moeten betalen. Soms is dit een eenmalig bedrag maar vaak worden deze kosten verspreid over de gehele contractduur en betaal je bijvoorbeeld 6 euro extra per maand voor de kleur die jij zelf wilt. Bij allerlei opties, zoals kleur of bekleding, kan de consument kiezen uit zowel gratis- als betaalde mogelijkheden.

Pakketten en overige opties

Vergelijkbaar als bij de aankoop van een auto kan je ook bij (nieuwe) Private Lease auto’s pakketten toevoegen. Uiteraard kosten al deze pakketten extra geld. Ook deze kosten worden verrekend als maandelijkse kosten. Voor een winterpakket betaal je bijvoorbeeld € 309,- wat neerkomt op ongeveer € 5,- per maand. Extra opties zoals een geavanceerd alarmsysteem, een audio installatie en overige accessoires worden overigens op dezelfde manier verrekend.

Private Lease pakketten

Standaard zijn bijkomende kosten zoals reparaties, onderhoud, banden, schadeherstel, verzekering etc. bij het leasecontract inbegrepen. Daarnaast beschikt vrijwel iedere Private Leasemaatschappij over ‘extra’ pakketten. Deze pakketten bieden, tegen een meerprijs uiteraard, extra diensten aan zoals schadeverzekering inzittenden, hulpverlening, vervangend vervoer en winterbanden.

Conclusie, hoe houd jij de maandelijkse kosten laag?

Als we er een auto bij pakken. Dan lease je bijvoorbeeld een Volkswagen Polo al vanaf € 287,- per maand. Maar zet je wat mooie opties aan, kies je een andere kleur en rijd je 90.000 kilometer per jaar dan stijgen de maandelijkse kosten naar € 876,-. Natuurlijk zijn sommige opties belangrijk om te hebben. Maar wil jij de maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden dan doe je er goed aan om een dodehoeksensor achterwegen te laten. Via Private Lease Wijzer kan je gemakkelijk en snel Private Lease auto’s zoeken die voldoen aan jouw wensen. Zo kan je geheel naar jouw financiële mogelijkheden auto’s vergelijken en gratis offertes aanvragen!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0