Als particulier een auto leasen? Wat dacht je van private lease
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Als particulier een auto leasen? Het is mogelijk met private lease

Plaats in vergelijker

Een nieuwe auto rijden tegen een vast bedrag per maand. Steeds meer mensen ontdekken dat dit ook als particulier een zeer aantrekkelijke optie is. Dankzij private lease. Of je nu op zoek bent naar een kleine praktische stadsauto, een stoere SUV of een elektrisch exemplaar, met private lease rijd je zorgeloos in een nieuwe auto die voldoet aan al jouw wensen. Hoe dat precies zit en of private lease ook iets voor jou is, dat lees je hier.

 Private lease, de feiten

Dat je bij private lease een vast maandbedrag betaalt in plaats van in één keer een groot bedrag voor de aanschaf van een nieuwe auto, dat weten de meeste mensen inmiddels wel. Maar waar betaal je precies dat maandbedrag voor en zijn er nog extra kosten waar je rekening mee moet houden? Wij zetten de feiten nog even voor je op een rij:

  • De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij;
  • Het maandbedrag is inclusief onderhoud, wegenbelasting, pechhulp en allriskverzekering;
  • De brandstofkosten zijn voor eigen rekening;
  • Je sluit een contract af voor een looptijd van 12 tot 60 maanden;
  • Je bepaalt vooraf hoeveel kilometers per jaar je denkt te gaan rijden.

De hoogte van het maandbedrag is onder andere afhankelijk van de marktwaarde van de auto, de duur van het contract en het aantal kilometers dat je verwacht te gaan rijden. Let er bij dat laatste op dat je een realistische inschatting maakt, want bij overschrijding van het maximum aantal kilometers betaal je extra. Gelukkig zijn er vaak private lease aanbiedingen beschikbaar waardoor je flink kan besparen in de maandelijkse kosten!

Als particulier een auto leasen; voor wie geschikt?

Als particulier een auto leasen is geschikt voor iedereen die een nieuwe auto wil rijden, zonder aanspraak te hoeven maken op een spaarrekening. Bijvoorbeeld omdat je je spaargeld liever voor andere doeleinden inzet of omdat je simpelweg deze financiële ruimte niet hebt. Daarnaast heb je met een private lease auto geen zorgen over onverwachte kosten voor onderhoud of reparatie, omdat dit inbegrepen is bij het maandbedrag. Ook voor ouderen kan private lease een uitkomst zijn, omdat zij vanwege hun leeftijd vaak moeilijk geld kunnen lenen. Geef je echter niet zoveel om een nieuwe auto en heb je voldoende spaargeld, dan kan het voordeliger zijn om een occasion aan te schaffen en deze op te rijden. Houd er dan alleen wel rekening mee dat de onderhouds- en reparatiekosten vaak hoger liggen dan bij een nieuwe auto en dat deze voor eigen rekening komen.

Je ideale private lease auto vinden

Als je hebt besloten om voor private lease te gaan, dan is het tijd om je ideale lease auto te vinden. Populaire modellen zijn de Volkswagen Polo, Kia Picanto en Renault Clio, maar ook de Opel Astra en Nissan Qashqai worden veel geleaset door particulieren. Wist je trouwens dat voor maar € 289,- per maand er ook al een Audi A1 private lease beschikbaar is? Via Private Lease Wijzer vergelijk je eenvoudig alle auto’s en aanbiedingen. Zo kun je zoeken op merk, specificaties en contractvorm. Ook kun je verschillende auto’s vergelijken op model. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kleine auto in het A-segment, filter dan op modellen als de Citroën C1, Kia Picanto, Toyota Aygo, Opel Karl en Volkswagen Up! Zo kies je jouw ideale private lease auto en vind je snel en gemakkelijk de beste deal.

Kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de beste private lease deal of heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Wij helpen je graag, dus neem gerust contact met ons op voor extra informatie.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0