Wat zijn de voorwaarden van private lease?

Bij private lease rijd je een – nieuwe of gebruikte – auto voor een vast maandbedrag. Iets dat steeds populairder aan het worden is in Nederland. Niet alleen aan de vraagkant (aantal private lease auto’s), ook aan de aanbodkant (aantal private lease maatschappijen) is er een explosieve toename te zien. Doordat veel van deze private lease maatschappijen populaire lease auto’s, zoals de Kia Picanto, de Volkswagen Polo en de Renault Clio voor stuntprijzen aanbieden, zien consumenten door de bomen het bos niet meer. Het maandelijkse leasebedrag van de ene aanbieder kan anders zijn opgebouwd dan die van de andere aanbieder, net als de voorwaarden. In dit artikel vertellen wij je waar je op kunt letten bij het aangaan van een private lease aanbieding.

voorwaarden private lease

Voorwaarden op het gebied van het aantal kilometers

Een van de voorwaarden waar je op kunt letten bij het aangaan van een private lease aanbieding, is de verrekening van meer of minder kilometers. Voorwaarden op dit punt beschrijven onder andere hoe het aantal gereden kilometers bij de aanbieding worden verrekend. Of je bijvoorbeeld per extra kilometer een aantal cent betaalt of dat je kunt opschuiven naar een passende kilometerbundel. Of dat als je onder het aantal afgesproken kilometers blijft, je bijvoorbeeld nog geld terug krijgt.

Voorwaarden op het gebied van het voortijdig beëindigen van het lease contract

Een van de andere voorwaarden van private lease heeft te maken met het opzeggen van de lease overeenkomst nog voordat de lease periode voorbij is. Wanneer je het lease contract voortijdig wenst te beëindigen, zijn daar voorwaarden voor opgesteld in de vorm van een verrekening. Deze voorwaarden beschrijven ook hoe dat zit wanneer er sprake is van persoonlijk leed. Je kunt hierbij denken aan een scheiding, ontslag of ziekte. Voorwaarden op dit punt kunnen per aanbieder verschillen: de ene aanbieder is in die schrijnende gevallen coulant, bij de andere aanbieder vindt er alsnog een verrekening plaats.

Private lease voorwaarden op het gebied van kosten

De laatste – en niet geheel onbelangrijke – voorwaarden van private lease die wij graag nog met je willen bespreken, heeft te maken met welke kosten er voor het gebruik van de private lease auto bij het termijnbedrag zijn inbegrepen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld motorrijtuigenbelasting, reparatiekosten en kosten naar aanleiding van regulier onderhoud. Waar de ene aanbieder daar standaard een rechtsbijstandsverzekering aan toevoegt, kan het zo zijn dat je daar bij de andere aanbieder voor moet betalen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of heb je hulp nodig bij het vergelijken van auto’s en private lease contracten? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!