Benieuwd naar private lease en de bijtelling? Wij leggen het uit! | Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Betaal je bijtelling bij private lease?

Plaats in vergelijker

Private lease rijden is een aantrekkelijke constructie, maar wellicht heb je nog vragen over private lease en bijtelling. Want betaal je bijtelling bij private lease? En hoe kijkt de Belastingdienst naar een private leaseauto? In dit artikel nemen we je mee in de fiscale aspecten van private leasen en leggen we je er alles over uit. Bij private lease hoef je namelijk geen bijtelling te betalen! Mooi, maar waarom eigenlijk niet? Laten we beginnen bij het begin.

Private lease bijtelling

Met ‘bijtelling’ bedoelen we alle kosten die worden gerekend voor het privé gebruiken van een zakelijke leaseauto. De eerste 500 kilometer die je privé rijdt in een zakelijke leaseauto zijn onbelast, maar wanneer je hierboven komt krijg je wél te maken met bijtelling. Dit bedrag wordt bepaald door het bijtellingspercentage. Dit percentage wordt berekend met behulp van drie factoren: de cataloguswaarde van de auto, de hoeveelheid CO2 die de auto uitstoot en de belastingschijf van jouw inkomen. Bijtelling bij private lease is dus niet aan de orde, omdat je de auto gebruikt in privésferen en niet zakelijk. Wanneer je een zakelijke leaseauto ook voor privédoeleinden gebruikt, dan ziet de Belastingdienst dit als een vorm van uitbetaling in natura. Voor private lease geldt dit natuurlijk niet. Je hoeft dus geen rekening te houden met bijtelling bij private lease, waardoor goedkoop leasen gewoon een optie is.

Private lease en zakelijk gebruik

Het kan natuurlijk zijn dat je ondernemer bent en je je leaseauto wilt gebruiken voor zakelijke afspraken. Als zzp-er kan dat gewoon. De zakelijke kilometers kun je declareren en aftrekken van de winst. Voor iedere zakelijke kilometer mag je jezelf €0,19 uitbetalen. Bij zakelijk gebruik mag je de btw van de onderhouds- en gebruikskosten ook aftrekken, maar deze kosten mogen dan geen deel uitmaken van het totale leasebedrag. Kosten voor brandstof, de verzekering of parkeren mag je helaas niet aftrekken van de belasting: deze zijn al inbegrepen in de €0,19 cent per kilometer. Wanneer je je private leaseauto zakelijk gebruikt, is het wel belangrijk dat je een overzichtelijke rittenadministratie bijhoudt.

De ideale private leaseauto voor jou

Ben je op zoek naar een private leaseauto en wil je hem ook inzetten voor zakelijk gebruik? Dat kan! Bij Private Lease Wijzer vind je de beste private lease deals, zodat je een prachtige auto kunt rijden voor een vast bedrag per maand. De verzekering, wegenbelasting en kosten voor onderhoud en reparaties zijn samengepakt in een vast maandbedrag. Alleen de brandstof betaal je nog zelf! Op zoek naar de juiste deal? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0