Leasemarkt ervaart flinke groei - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Autonieuws

Leasemarkt ervaart flinke groei

Plaats in vergelijker

Uit recente cijfers van Aumacon en VWE blijkt dat de leasemarkt flink aan het groeien is. in de eerste 10 maanden van 2017 werden namelijk 113.277 leaseauto’s geregistreerd. Dit is een groei van ruim 25% ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

Van januari tot en met oktober 2016 werden 113.277 auto’s op naam van een leasemaatschappij geplaatst. Dit betekent een groei van 27,7 procent ten opzichte van dezelfde 10 maanden in 2016. In de eerste tien maanden van 2016 werden namelijk ‘maar’ 88.730 nieuwe leaseauto’s de weg opgelaten.

De flinke groei in 2017 ten opzichte van 2016 is vooral te danken aan eind 2015, toen het fiscale voordeel op plug-in hybride auto’s werd afgeschaft. Hierdoor werden in de laatste maanden van 2015 nog veel auto’s geregistreerd met een dip in januari (2016) als direct gevolg.

Private Lease

De opkomst van Private Lease zorgt ervoor dat het totaal aantal leasecontracten snel doorgroeit. Door leasing beschikbaar te maken voor particulieren weten leasemaatschappijen namelijk een nieuwe doelgroep te bereiken. ‘Ik zit twintig jaar in de leasingindustrie en ik heb nog nooit een product gezien dat zo snel groeit.’ Aldus Miel Horsten, voorzitter van Renta. Private Lease is het onbezorgd rijden in een auto voor vaste kosten per maand. In één kostenpost zitten namelijk de leaseprijs, verzekeringen, onderhoud, reparaties etc. inbegrepen. Leasemaatschappijen stunten tegenwoordig met private lease contracten. Zo konden consumenten al een Opel Karl Rocks rijden vanaf € 178,- per maand en dit abonnement afsluiten bij de Gamma. Bij de opkomst van Private Lease werd er volgens experts verwacht dat in 2020 ongeveer 100.000 contracten zouden worden afgesloten. Nu wordt dit aantal al geschat op 145.000 stuks.

Wil je meer weten over Private Lease? Bekijk dan onze kennisbank. Benieuwd wat voor contracten je kan afsluiten? Zoek dan zelf naar jouw ideale Private lease auto!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0