Porsche ziet stijging in verkoop auto's - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Autonieuws

Porsche ziet stijging in verkoop auto’s

Plaats in vergelijker

Het jaar 2017 komt bijna ten einde en Porsche kan tot nu toe terugblikken op een succesvol jaar. In de eerste 9 maanden van 2017 werden namelijk 185.898 nieuwe auto’s afgeleverd. Een stijging van 4% ten opzichte van dezelfde periode in 2016.

De succesvolle Panamera

De Panamera heeft een belangrijk aandeel in de stijging van het aantal verkopen. De verkopen van deze gezinsauto zijn het afgelopen jaar namelijk met 74% gestegen tot 19.000. De meest verkochte auto, de Macan, liet een groei van 3% zien. Het aantal verkochte exemplaren van dit model is daarmee gestegen naar 73.000.

China blijft net als voorgaande jaren de belangrijkste afzetmarkt. Porsche leverde in de eerste 9 maanden van 2017 meer dan 54.000 auto’s af in China. De Verenigde Staten staat op plek twee, met 41.000 afgeleverde exemplaren.

Von Platen, hoofd Sales & Marketing, over de cijfers: ‘We verwachten dat de cijfers van 2017 de resultaten van 2016 gaan overtreffen. Dit komt omdat Porsche momenteel de meest aantrekkelijke modellenrange ooit heeft. De nieuwste Panamera voldoet aan de hoge verwachtingen en dit model laat tevens zien dat de gekozen productstrategie inclusief hybride-uitvoering een juiste keuze is.’ 25% van alle verkochte Panamera exemplaren is een hybride.

Verkopen in China

Porsche ziet een 10% stijging in de verkopen in China. In een markt waar Porsche zich richt op SUV’s ontstaat een toename in de verkopen van tweedeurs sportwagens. Op dit moment wordt er in Shanghai een Porsche Experience Center gebouwd om meer klanten te voorzien van ervaringen met de tweedeurs sportwagens.

Zelf een Porsche private leasen? Zoek dan snel zelf naar Porsche auto’s die beschikbaar zijn voor private lease!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0