Uber verzwijgt hack. Persoonlijke gegevens van miljoenen mensen gelekt
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Autonieuws

Taxidienst Uber verzwijgt hack. Persoonlijke gegevens van 57 miljoen mensen gelekt

Plaats in vergelijker

Deze week werd bekend dat hackers persoonlijke gegevens van maar liefst 57 miljoen Uber gebruikers buit hebben gemaakt. Opmerkelijk echter, is dat deze hack dateert van oktober 2016 en nog pijnlijker is dat Uber de hackers zelf heeft betaald om gegevens te verwijderen én niks naar buiten te brengen.

Al meer dan een jaar geleden zijn namen, e-mailadressen, en telefoonnummers van 50 miljoen Uber gebruikers gestolen. Daarbovenop zijn de kentekengegevens van 7 miljoen auto eigenaren meegenomen. Saillant detail; Uber wist vanaf het begin al van de hack en heeft er veel aan gedaan om het nieuws niet openbaar te laten worden. Zoveel zelfs dat de hackers $100.000 hebben ontvangen om in ruil daarvoor de gestolen data te vernietigen en niks naar buiten te brengen over de geslaagde hack, aldus Bloomberg.

De taxiservice zit al in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen. Onder meer door associaties met seksuele intimidatie, misleiding van overheden en topman Travis Kalanick die uitvalt tegenover een Uber chauffeur is het bedrijf de afgelopen tijd vaker negatief dan positief in het nieuws. Uber heeft inmiddels gereageerd door de twee werknemers te ontslaan die verantwoordelijk waren voor de manier waarop Uber reageerde op de hack.

Kalanick’s opvolger, Dara Khosrowshahi, erkent overigens pas kort geleden op de hoogte te zijn gebracht van de hack. Daarnaast heeft Uber een veiligheidsadviseur, afkomstig van inlichtingendienst NSA, ingeschakeld om toekomstige aanvallen tegen te gaan. De 7 miljoen chauffeurs van wie de kentekens zijn gehackt worden door Uber op de hoogte gebracht en worden ondersteund bij het voorkomen dat zij slachtoffer worden van identiteitsfraude.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0