Wat kan de private lease markt in 2020 verwachten?

Private leasen, het is een trend die elk jaar groeit met meer gebruikers. En die lijn blijft ook nog wel even doorstijgen. Want ook in 2020 wordt private leasen steeds populairder. Niet alleen omdat het kostentechnisch soms beter uitkomt; het is beter voor het milieu en flexibeler voor de reiziger!

private lease in 2020

Trend 1. Steeds meer mensen private leasen anno 2020

Waar voorheen mensen vooral auto’s kochten, gaan we steeds vaker een auto leasen. De afgelopen jaren heeft het lease-aandeel een enorme groei gekend. Ruim 150.000 Nederlanders rijden een lease auto. Zo was de procentuele groei de afgelopen 2 jaar bijna 50%, een stijging die verwacht doorgezet te worden. Niet heel gek, want er zijn veel voordelen van private lease. Zo hoef je niet in een keer een groot bedrag in je auto te investeren en weet je precies, op de brandstof na, wat je betaalt per maand.

Trend 2. Flexibiliteit in reizen

Een trend die we in 2019 al zien en in 2020 steeds groter wordt: de reiziger wil meer vrijheid in het bepalen van zijn of haar reis. De reiziger wil afhankelijk van tijdstip, locatie en bestemming makkelijk van a naar b kunnen reizen. Het liefste in verschillende vormen van mobiliteit. Daarom zijn er tegenwoordig meer deelauto’s, blijft het OV een gewilde keuze, maar ook mobiliteitsabonnementen groeien. De private lease sluit goed aan bij de wens van deze reiziger, vanwege de vrijheid en flexibiliteit die private lease biedt.

Trend 3. CO2-uitstoot verminderen

Zoals je wel gemerkt hebt, is de CO2-uitstoot een probleem dat bij veel mensen op de agenda staat. We houden er steeds meer rekening mee en willen ook ons eigen steentje bij dragen. Als je een auto nodig hebt, maar wel rekening wil houden met de CO2-uitstoot rekening wil houden, kan private lease de beste oplossing zijn. Wanneer mensen een auto kopen zal deze vaak tweedehands zijn. Een private lease auto daarentegen is vaak nieuw. Nieuwe auto’s zijn een stuk zuiniger dan oude auto’s. Gemiddeld stoot een nieuwe lease auto 6% minder CO2 uit dan oude auto’s. Gezien het aantal werknemers dat forens is, blijft private lease voor autorijders de meest zuinige en milieuvriendelijke oplossing.

Trend 4. Elektrische auto leasen

We raken steeds meer bekend met de elektrische auto. Het aanbod en eveneens de vraag hiernaar wordt groter. Leasemaatschappijen en autofabrikanten spelen hier op in. Een elektrische auto leasen kan slimmer zijn dan er een kopen. De ontwikkeling van deze auto’s gaan namelijk zo hard dat ze volgend jaar nog beter en zuiniger kunnen zijn. En hoe zal de restwaarde over een paar jaar zijn op zo’n auto? Het is allemaal nog onzeker.

Wil je meer weten over leasen of welke private lease deal het best bij jou past? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag verder.