De Nadelen van Private lease - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

De nadelen van private lease

Plaats in vergelijker

Steeds meer mensen kiezen in Nederland voor private lease. Er gaan echter verschillende verhalen rond over de voor- en nadelen van privé een auto leasen. Voor veel consumenten is het daardoor nog steeds onduidelijk in hoeverre private lease een verstandige keuze is. Objectief gezien is het leasen van een auto voor privégebruik in veel gevallen een goede keuze. De voordelen van private lease werden in een eerder artikel reeds toegelicht. Gebleken is dat het leasen van een auto in veel gevallen voordeliger kan zijn dan zelf een nieuwe auto aanschaffen. Echter, er zijn ook situaties waarin private lease geen goedkope optie is. Bovendien kleven er, afhankelijk van jouw situatie, ook enkele nadelen aan private lease. Wij zetten hieronder voor jou de belangrijkste nadelen op een rijtje. Zo kun je te allen tijde een weloverwogen beslissing maken.

1. Private lease is relatief duur bij een laag aantal kilometers

Rijd je ieder jaar flink wat kilometers? Dan is privé leasenwaarschijnlijk een verstandige keuze. Wanneer je echter niet van plan bent om de auto veelvuldig te gebruiken, is leasen relatief duur. Private lease is namelijk duur indien je maar weinig kilometers rijdt. Lease maatschappijen gaan er bij het berekenen van de maandelijkse kosten namelijk vanuit dat je minimaal 10 tot 12.000 kilometer rijdt. Rijd je veel minder? Dan blijft je maandbedrag gewoon hetzelfde en ben je dus duurder uit dan nodig.

2. Privé lease heeft invloed op je hypotheek

Ben je voornemens om binnen de looptijd van het lease contract een hypotheek af te sluiten? Wees je er dan van bewust dat het leasecontract het bedrag dat je kunt lenen zal beïnvloeden. De meeste banken brengen maar liefst 65% van de maandelijkse kosten voor private leasein mindering op de maximale maandelijkse hoogte van je hypotheek. Hierdoor kun je aanmerkelijk minder lenen. Wil je dat de aanschaf van een auto geen invloed heeft op jouw maximale hypotheek? Kies dan liever voor een occasion die je uit eigen zak kunt betalen.

private-lease-wijzer-nadelen

3. Een tweedehandsauto met schadevrije jaren is goedkoper

Private lease is onder andere voordelig, doordat je kunt profiteren van schaalvoordelen. Hierdoor is jouw verzekering, die is opgenomen in het maandbedrag, vaak erg voordelig. Wanneer je echter maximale no-claim korting op jouw autoverzekering krijgt, is dit voordeel in de meeste gevallen verwaarloosbaar. Sterker nog, in de meeste gevallen ben je met privé leasen dan duurder uit. Na drie jaar leasen ben je bovendien jouw no-claimkorting kwijt. Zelf een goede tweedehandsauto kopen en deze zo lang mogelijk gebruiken, is in dit geval dan vaak een veel goedkopere optie.

 

4.Je zit vaak vast aan een streng contract

Een laatste belangrijk nadelig gevolg van private leaseis dat je in bijna alle gevallen aan een streng contract vastzit. Ook wanneer je situatie verandert, bijvoorbeeld door ontslag, emigratie of een echtscheiding, kom je meestal niet onder het contract uit. Er zijn overigens lease maatschappijen die contracten aanbieden die meer flexibel met dergelijke situaties omgaan.

Meer weten over de nadelen van private lease?

Wil je meer weten over de nadelen van private leaseof weten of de voordelen van private lease voor jou opwegen tegen de nadelen? Wij geven je graag een persoonlijk advies en helpen je bij het vinden van de beste private lease deal. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0