Wil jij als particulier auto leasen? Dat kan!

Veel consumenten hebben nog steeds het idee dat alleen salesmanagers een leaseauto van de zaak rijden. Dat was ooit zo, maar tegenwoordig kan je ook als particulier auto leasen! In vakjargon wordt dit private lease genoemd. In dit artikel leg ik je precies uit wat private lease inhoudt, wat de reden voor de populariteit van private lease is en hoe jij als particulier een auto leaset.

als particulier auto leasen

Als particulier auto leasen = private lease!

Wanneer je als particulier niet in staat bent om een auto direct te kopen dan is private lease een andere mogelijkheid. Met private lease huur je als consument een gloednieuwe auto voor meerdere jaren en hiervoor betaal je een vast bedrag per maand. Een groot voordeel van private lease is dat bijkomende kosten zoals onderhoud, verzekeringen, belastingen standaard in de maandelijkse leaseprijs zijn inbegrepen. Dit komt omdat de leasemaatschappij waarvan jij de auto huurt economisch eigenaar van de auto blijft.

Private lease wordt steeds populairder

Steeds meer consumenten leasen een auto voor privé gebruik in plaats van deze te kopen. Zo is het aantal private lease contracten in 2016 met 78% gestegen ten opzichte van 2015. In 2017 is dit aantal alleen maar verder gestegen en de verwachting is dat in 2017 de 100.000e private lease auto wordt verhuurd. Een eerdere prognose voorspelde nog dat de 100.000e private lease auto pas in 2020 over de ‘toonbank’ zou rollen.

Private lease is zo populair omdat het naadloos inspeelt op de behoeften van de consument vandaag de dag. De consument wilt namelijk wat de zakelijke lease rijder altijd al heeft gehad, zorgeloos rijden voor een vast bedrag per maand. Geen omkijken naar bijkomende kosten en je rijdt een gloednieuwe auto.

Private lease of een auto kopen

Of je nou een auto leaset of koopt hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Als jij geen spaargeld hebt dan is het verstandiger om een auto te leasen dan dat je geld leent om een auto direct te kopen. Toch is private lease niet alleen maar hosanna. Het grote nadeel van private lease is namelijk de BKR-registratie die je krijgt omdat je voor 2 tot 5 jaar vast zit aan langlopend krediet. Hierdoor zullen banken jou niet de maximale hypotheek willen verlenen. Als jij dus op de korte termijn een huis wilt kopen dan kan je beter geen private lease contract afsluiten.

Hoe vind jij de juiste private lease auto

Ben jij overtuigd en wil je als particulier auto leasen? Dan begint de zoektocht nu pas. Door de toenemende populariteit van private lease schieten de private leasemaatschappijen als paddenstoelen uit de grond. Hierdoor wordt het voor de consument steeds moeilijker om een keuze te maken. Immers, hoe meer keuzemogelijkheden, hoe onzekerder de consument wordt. Via onze private lease vergelijker kan je auto’s toevoegen aan de vergelijkingstool en kan je snel de specificaties van verschillende auto’s vergelijken.

Voor je auto’s gaat vergelijken is het handig om bepaalde eigenschappen van een private lease contract te snappen. Zo kan je zelf het aantal kilometers bepalen die je per jaar wilt rijden. Hoe meer kilometers hoe hoger het maandelijks te betalen bedrag. Daarnaast kan je zelf kiezen voor hoe lang je het contract wilt afsluiten. Hiervoor geldt, hoe korter de contractduur hoe hoger het maandelijkse bedrag. Tot slot is het goed om te weten dat leasemaatschappijen zelf kunnen bepalen welke diensten zij als ‘standaard’ toevoegen aan de maandelijkse kosten. Vaak zijn dit de diensten reparatie en onderhoud, wegenbelasting, rente, afschrijving, schadeherstel en de verzekeringen. Je doet er goed aan om nauwkeurig te kijken voor welke kostenposten jij zelf de verantwoordelijkheid krijgt.

Conclusie

Ik hoop dat ik jou uit heb kunnen leggen wat private lease is en waarom je voor private lease zou moeten kiezen. Voor meer informatie over private lease verwijs ik je graag door naar de kennisbank. Hier vind je meer informatie over specifiekere onderwerpen.

Daarnaast hoop ik jou een beetje op weg geholpen te hebben zodat jij ongeveer weet waar je naar moet kijken als jij zelf auto’s gaat vergelijken. Bij vragen ben je uiteraard van harte welkom om contact met Private Lease Wijzer op te nemen. Volg ons ook op LinkedInFacebook en Twitter voor het laatste nieuws over private lease.