Voordelen van Private Lease - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Wat zijn de voordelen van Private Lease?

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een Private Lease deal af te sluiten in plaats van zelf een auto aan te schaffen. Maar waarom kiezen mensen eigenlijk voor Private Lease? In dit artikel legt Private Lease Wijzer de voordelen van Private Lease uit:

Private Lease deals versus een auto kopen

Het grote verschil tussen een Private Lease deal en de aanschaf van een auto zit hem uiteraard in de manier van betalen en de wijze waarop het eigendom van de auto wordt bepaald. Wanneer je als consument een auto gaat kopen betaal je vooraf een hoog bedrag en vervolgens is de auto jouw eigendom. Bij het afsluiten van een private lease contract werkt dit iets anders. Maandelijks betaal je namelijk een relatief laag bedrag om in een auto te rijden. Na afloop van het contract lever je deze auto weer in. De auto is dus geen eigendom van de consument maar van de private lease maatschappij. Via ‘Private Leasen of een auto kopen?’ lees je aan de hand van een uitgebreide analyse meer over de verschillen en overeenkomsten tussen Private Lease en het aanschaffen van een auto.

Geen omkijken meer naar bijkomende kosten

Een groot voordeel van Private Lease is dat veel vervelende bijkomende kostenposten al binnen de totale maandelijkse kosten zijn inbegrepen. Afhankelijk van het leasepakket dat je afneemt kun je optioneel pechhulp en vervangend vervoer vrijwel altijd toevoegen terwijl bijkomende kosten als afschrijvingen, reparaties, onderhoud, verzekeringen en belastingen standaard binnen het Private Lease pakket vallen (uitzonderingen daargelaten). Zo weet je iedere maand wat je naast benzine en eventuele bekeuringen kwijt bent aan je auto. Kanttekening echter, is dat de consument bij schade het eigen risico dient te betalen. Dit bedrag ligt gemiddeld tussen de 300,- en 500,- euro. Via de Private Lease vergelijker vind je precies wat er allemaal is inbegrepen binnen de maandelijkse kosten.

Geen hoge aanschafprijs

Mocht je genoeg spaargeld hebben om een auto direct aan te schaffen dan is dit voordeliger dan voor dezelfde auto een Private Lease contract af te sluiten. Echter, als je geld moet lenen om een auto te kopen dan kan je weer beter een Private Lease contract aangaan. Private Lease is bijvoorbeeld erg handig wanneer je geen spaargeld hebt maar wel een auto nodig hebt. Zo hebben starters tegenwoordig vaak een flinke studieschuld opgebouwd en kunnen zij geen auto veroorloven. Voor deze doelgroep is Private Lease erg handig natuurlijk. Een nadeel van Private Lease is wel dat indien je geen vast contract hebt een ander persoon garant dient te staan.

Overige voordelen van Private Lease

In het overzicht hieronder worden alle voordelen van Private Lease opgesomd:

  • Duidelijk inzicht in maandelijkse kosten van je auto
  • Geen onverwachte bijkomende kosten
  • Geen hoge aanschafprijs = geen spaargeld nodig
  • Goedkoper dan geld lenen voor de aanschaf van een auto
  • Je rijdt vaak een nieuwe auto
Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0