Waar moet ik op letten bij het zoeken van een Private Lease auto?

Wil jij een Private Lease auto zoeken maar weet jij ook niet waar je moet kijken wanneer je auto’s vergelijkt? Private Lease Wijzer helpt je graag! Naast het kopen van auto’s kiezen steeds meer mensen er namelijk voor om een auto langdurig te huren. Dit wordt ook wel Private Lease genoemd. Toch neemt het leasen van een auto voor privé gebruik financiële risico’s met zich mee. De experts van Private Lease Wijzer hebben wat punten opgesomd waar jij aan moet denken bij het vinden van de juiste Private Lease deal:

Nieuwe- of een occasion Private Lease?

Het eerste waar je aan kan denken bij het zoeken naar de juiste Private Lease deal is of je een nieuwe auto wilt leasen of dat een occasion ook voldoet aan je wensen. Dit kan namelijk flink schelen in de maandelijkse kosten. Een occasion is een ander woord voor een tweedehands auto waarvoor al eerder een kentekenbewijs is afgegeven aan een eerdere eigenaar. Occasions die beschikbaar zijn voor Private Lease zijn vaak auto’s die al geleaset zijn. Voordelen van occasion lease zijn onder andere de lagere kosten per maand en de kortere contractduur. Daarnaast zijn auto’s die beschikbaar zijn voor occasion lease vaak nog relatief jong en hebben nog weinig kilometers gereden. Het nadeel is echter dat de keuze beperkt is. Je moet natuurlijk maar net het geluk hebben jouw auto tegen te komen. Met een nieuwe Private Lease auto rijd je natuurlijk in een nieuwe auto. Daarnaast kan je bij het aangaan van een Private Lease contract zelf bepalen wat voor pakketten worden toegevoegd aan de auto. Een nadeel van Private Lease is wel dat de contractduur langer is dan bij occasion lease. Je zit dus langer vast aan relatief hoge maandelijkse kosten.

Wat zit er bij de Private Lease deal inbegrepen?

Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en de Private Leasemaatschappij neemt alle zorgen op zich. Het enige wat je verder nog moet doen is te betalen voor een volle tank. Het is echter wel belangrijk om bij het bekijken van verschillende deals te controleren welke kostenposten allemaal bij de maandelijkse kosten zijn inbegrepen. Bij iedere Private Leasemaatschappij kan dit weer anders zijn opgebouwd. De volgende kosten horen standaard inbegrepen te zijn:

 • Reparatie en onderhoud
 • Wegenbelasting
 • Rente
 • Afschrijving
 • Schadeherstel
 • Autoverzekering

Onderstaande kostenposten zijn bij de ene Private Leasemaatschappij ook standaard bij het pakket inbegrepen terwijl je ze bij een andere Private Leasemaatschappij optioneel kan toevoegen:

 • Schade Inzittenden Verzekering / Ongevallen Inzittenden Verzekering
 • Rechtsbijstandsverzekering
 • Pechhulp in binnen- en buitenland
 • Vervangend vervoer
 • Winterbanden

De experts van Private Lease Wijzer adviseren jou goed de kleine lettertjes te lezen. Laat je niet direct overtuigen door de lage kosten per maand maar controleer goed wat er wel/niet is inbegrepen in het standaard pakket.

Prijs per maand

Een kenmerk van Private Lease is de flexibiliteit. Zo kan je vaak geheel naar eigen wens je auto samenstellen en je contract bepalen. Let wel, bij ieder vinkje dat je zet zal je de prijs zien stijgen. Wil je je auto liever in een andere kleur? Dat is dan 6 euro per maand extra. Over een periode van bijvoorbeeld 4 jaar betaal je dus 288 euro voor een andere kleur. Bij het bepalen van extra- of andere opties doe je er goed aan om alles over de gehele contractduur te berekenen. Op deze manier kom je er pas achter of je de optie waard vindt.

Kilometers per jaar & contractduur

Ook het aantal kilometer per jaar en de duur van het contract beïnvloeden de maandelijkse prijs. Hoe hoger het aantal kilometer dat je per maand of per jaar wilt rijden, hoe hoger de maandelijkse kosten. Hoe korter de contractduur, hoe hoger de maandelijkse kosten. Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan hoeveel kilometer je nodig hebt. Zodra je over het vastgestelde aantal gaat betaal je namelijk een tarief per kilometer en die worden als extra kosten verrekend. Dit valt te vergelijken met het internetbundel op je telefoon. Ook die extra kosten heb je liever niet! Soms gebruiken Private Leasemaatschappijen ook vergoedingen bij minder gereden kilometers dan het vastgestelde aantal. Dit is echter lang niet vanzelfsprekend dus vraag goed naar de voorwaarden!