Subsidie op een elektrische private lease auto? Bespaar tot €4.000
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Subsidie op een elektrische private lease auto. Hoe werkt het en wanneer kom je hier voor in aanmerking?

Plaats in vergelijker

Subsidies op elektrische private lease auto’s zijn een geweldige manier om de aanschaf van deze auto’s te stimuleren. Deze subsidies zijn bedoeld om het gebruik van schone energie te promoten en om het milieu te beschermen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe subsidie op een elektrische private lease auto werkt en hoe je ervoor in aanmerking kunt komen.

Waarom subsidie op een elektrische private lease auto?

Overheden willen graag dat mensen gebruik maken van schone energie. Elektrische auto’s zijn schoner en milieuvriendelijker dan auto’s die op fossiele brandstoffen rijden. Ze produceren minder uitlaatgassen en verminderen de CO2-uitstoot. Dit is goed voor het milieu en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. Het stimuleren van de aanschaf van elektrische auto’s is daarom een belangrijk onderdeel van het beleid van veel overheden.

Wat is private lease?

Private lease is een populaire manier om een auto te rijden zonder dat je de auto zelf hoeft te kopen. In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand en krijg je daarvoor een nieuwe auto die je voor een bepaalde periode kunt gebruiken. Aan het einde van de leaseperiode lever je de auto weer in. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de verkoop van de auto of over eventuele reparatiekosten.

Hoe werkt subsidie op een elektrische private lease auto?

Subsidie op een elektrische private lease auto is bedoeld om de aanschaf van deze auto’s te stimuleren. Overheden verstrekken deze subsidies om de kosten van de auto te verlagen en om de drempel voor mensen om over te stappen op een elektrische auto te verlagen. De subsidies worden verstrekt in de vorm van een maandelijkse bijdrage op de private leaseprijs.

Hoe kom je in aanmerking voor subsidie op een elektrische private lease auto?

Om in aanmerking te komen voor subsidie op een elektrische private lease auto in Nederland moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je als particulier de auto leasen voor tenminste 4 jaar en moet de auto in die periode volledig elektrisch zijn. Verder moet de auto op naam staan van de leaser, en mag de nieuwprijs van de auto niet hoger zijn dan € 45.000,-.

De subsidie waar je mogelijk aanspraak op kunt maken is de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je maximaal € 4.000,- subsidie ontvangen. Het exacte bedrag is afhankelijk van het type auto en de catalogusprijs. Het aanvragen van de subsidie kan alleen achteraf, dus nadat je de auto hebt geleast en op kenteken hebt gezet. Je kunt de subsidie aanvragen via de website van de RVO.

Wil jij dus in aanmerking komen voor subsidie op een elektrische private lease auto? Bekijk dan nu ons aanbod aan elektrische private lease auto’s!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0