Private Leasen of een auto kopen?

Een auto Private Leasen is de afgelopen jaren flink in populariteit toegenomen en kiezen tussen het kopen van een auto of er één privé te leasen wordt steeds moeilijker. Voor beide mogelijkheden vallen namelijk zowel voor- als nadelen op te sommen. Om consumenten op weg te helpen heeft Private Lease Wijzer de twee vormen vergeleken. Lees snel verder! 

Private Leasen of auto kopen?

Kosten

De voornaamste reden om te kiezen voor Private Lease in plaats van direct een auto aan te schaffen komt door de hoge (eenmalige) kosten. Een auto aanschaffen vergt namelijk nogal wat spaargeld en veel mensen hebben dit niet. Private Lease is de logische oplossing omdat hier geen spaargeld voor is vereist. Door ‘relatief’ lage maandelijkse kosten kunnen mensen zonder spaargeld, maar met een vast contract, gemakkelijk alsnog een auto rijden. Natuurlijk zijn de maandelijkse kosten na aankoop van een auto een stuk lager. Dus mocht je beschikken over genoeg geld, dan is het advies om de auto te kopen in plaats van deze te leasen. Omdat dit over het algemeen goedkoper uitvalt. Helemaal wanneer de auto niet nieuw hoeft te zijn. Occasions zijn namelijk nóg goedkoper. Maar heb jij een auto nodig terwijl je geen spaarpot hebt opgebouwd dan is het advies om een Private Lease deal te zoeken.

Beslis met het oog op de toekomst

Zowel de hoogte van jouw spaargeld als het afsluiten van een Private Lease contract beïnvloeden de hoogte van de maximale hypotheek die je kan afsluiten. Meer spaargeld zorg namelijk voor een verhoging van de hypotheek, terwijl het hebben van een Private Lease contract een negatieve invloed heeft. Als jij op het punt staat om een huis te kopen dan is het zeker aan te raden om te wachten met het afsluiten van een Private Lease deal. Banken kijken namelijk of jij maandelijks al kredieten moet betalen en verlagen daarmee jouw maximale hypotheek. Toch een auto nodig? Ons advies is om een occasion te kopen tot je je hypotheek hebt afgesloten. Daarna ben je vrij om een Private Lease contract af te sluiten. De hoogte van de maandlasten van je hypotheek worden namelijk niet bekeken wanneer jij een Private Lease deal afsluit.

Bijkomende kosten

Een groot voordeel van Private Lease is dat je precies weet wat je iedere maand kwijt bent aan kosten voor je auto. Bij de meeste contracten zijn bijkomende kosten zoals verzekeringen, onderhoud, belastingen al inbegrepen en kan je optioneel bijvoorbeeld winterbanden en een vervangend voertuig toevoegen. Dat houdt in dat je alleen betaalt voor benzine en bekeuringen. Bij eventuele schade betaal je overigens wel een eigen risico die je ook zelf kan bepalen. Een hoger eigen risico zorgt namelijk voor lagere vaste maandlasten en vice versa. De hoogte van het eigen risico kunnen consumenten vaak zelf bepalen. Voor mensen die niet plotseling voor hoge kosten willen staan is Private Lease een goede deal. Voor mensen die niet wensen vast te zitten aan een contract voor meerdere jaren is het aanschaffen van een auto uiteraard de juiste keuze. Wel moeten zij onverwachte bijkomende kosten zoals reparaties, onderhoud etc. voor lief nemen.

Vragen?

3 belangrijke verschillen tussen Private Lease en een auto kopen zijn behandeld. Er zijn echter nog veel meer redenen waarom jij zou kunnen kiezen voor het aangaan van een Private Lease contract in plaats van een auto aan te schaffen. Is het voor jou nog steeds onduidelijk of je beter een auto kan kopen of een Private Lease contract moet afsluiten? Neem dan contact op met Private Lease Wijzer en onze experts helpen je graag verder!