Private lease of occasion lease: waar moet jij voor kiezen?

Is het tijd voor een nieuwe auto en heb je besloten dat je wilt leasen, dan gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Heb je een werkgever, dan is zakelijk een nieuwe auto leasen misschien een goed idee. Maar voor sommige mensen is private lease wellicht veel aantrekkelijker. En dan bestaat er ook nog zoiets als occasion lease. Waar moet jij nou voor kiezen? Misschien zie je door de bomen het bos niet meer, in dit artikel leggen we je graag uit hoe het nou precies zit met private lease en occasion lease.

private lease versus ocassion lease

Wat is het verschil tussen private lease en occasion lease?

Bij private lease krijg je een nieuwe auto voor de deur waar je alleen de brandstof zelf voor hoeft te betalen. Je betaalt voor een bepaalde periode een vast bedrag per maand en in ruil daarvoor heb je de auto in gebruik, zijn verzekeringen geregeld en kun je de auto voor onderhoud naar de garage brengen. Is je periode voorbij, dan lever je de auto weer in. Bij occasion lease heb je geen nieuwe auto voor de deur staan, maar een tweedehands model. Doorgaans zijn dat auto’s van slechts een paar jaar oud, dus echt oud zijn ze ook bepaald niet te noemen. Je kunt bij occasion lease vaak wat makkelijker voor afwijkende periodes leasen doordat je contracttermijnen van je voorganger vol maakt, die zijn of haar auto voor het einde van de contractduur heeft ingeleverd.

Wat past het best bij jou?

Het is verleidelijk om te denken dat je beter voor occasion lease kunt gaan, omdat je denkt dat dat goedkoper is. Maar ga maar eens private lease vergelijken met occasion lease. Je zult zien dat de verschillen helemaal niet zo groot zijn. Dat komt doordat de nieuwe auto’s voor private lease vaak in grote partijen en dus met hoge kortingen zijn ingekocht. Bovendien is er bij occasion lease vaker sprake van hogere onderhoudskosten en die vind je terug in het maandbedrag. Let dus goed op wat voor lease je aangaat. Duik in de vergelijker om te zien welke vorm op dit moment het beste bij jou past.

Meer weten over de verschillen tussen private lease en occasion lease? Neem eens contact op om te bespreken wat voor jouw situatie het beste past. Natuurlijk kijken we graag met je mee naar de beschikbare auto’s en leasevormen om tot een mooie deal voor jou te komen.