Private lease auto overwegen? Wat mag wel en wat mag niet? - Blog
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Private lease auto overwegen? Wat mag wel en wat mag niet?

Plaats in vergelijker

Zie jij het wel zitten, een nieuwe auto voor de deur zonder dat je spaargeld er in één keer doorheen is? Dan is private lease echt iets voor jou. Je betaalt een vast bedrag per maand en kunt kiezen uit de nieuwste auto’s om de komende jaren in te rijden. Klinkt ideaal, maar wat mag er nou wel en wat niet?

Wie mag er in de auto rijden?

Als je de beste private lease deal hebt gevonden, wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen mee laten genieten van je nieuwe aanwinst. Gelukkig kan dat, je mag iedereen in je nieuwe bolide laten rijden. Natuurlijk alleen mensen die een geldig rijbewijs hebben. Let er wel op dat alle schades en boetes voor jouw rekening komen. Kijk dus wel goed uit wie je achter het stuur plaats laat nemen, want de verrassingen achteraf komen op jouw bordje.

Mag ik zakelijk en privé combineren?

Ja hoor, dat mag. Je leaset de auto privé, maar je kunt er ook je zakelijke afspraken mee doen. Je gebruikt de auto zoals ieder ander die een eigen auto gekocht heeft. Dat betekent dat je er lekker mee op stap kunt in het weekend en er doordeweeks mee naar je werk kunt gaan. Wil je naar het buitenland? Ook dat mag. Je moet dan wel zelf zorgen dat de auto voldoet aan de regels van het land waar je rijdt en je moet even checken op de groene kaart of je auto in alle landen verzekerd is.

Wat als ik schade heb?

Schade is natuurlijk nooit leuk, maar met private lease kun je bij een aantal specialisten terecht die de auto weer voor je opknappen. Let er daarbij op dat je doorgaans wel een eigen risico hebt en de eerste euro’s van de rekening dus zelf moet betalen. Zelf winterbanden monteren of accessoires op de auto zetten mag, maar als je de auto aan het eind van de looptijd weer inlevert, moet hij in originele staat zijn. Zorg dus dat je geen blijvende aanpassingen aan de auto aanbrengt. Dat geldt ook voor gebruikerssporen. Ben je een roker of heb je de verharende hond vaak mee? Zorg dan dat de auto schoon en netjes is op het moment dat je hem weer inlevert aan het eind van de looptijd.

Ben je enthousiast over private lease? Kijk dan eens welke auto’s er beschikbaar zijn voor jouw eisen. Kom je er zelf niet uit of heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact op voor meer informatie. We helpen je graag.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0