Wat is Shortlease? - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Wat is shortlease?

Naast private lease maken steeds meer consumenten gebruik van shortlease. Shortlease is een relatief nieuwe vorm van een auto leasen. Met shortlease wordt een overeenkomst bedoeld die tussen een full-operational lease contract en een huur overeenkomst zit. Steeds meer consumenten maken gebruik van shortlease. Daarom leggen de experts van Private Lease Wijzer het begrip shortlease graag voor jou uit.

Wat is shortlease?

Shortlease is een vrij nieuwe manier om een auto te leasen en deze leasevorm komt het dichtst in de buurt van operational lease. Bij operational lease huurt een bedrijf de auto waarbij alle bijkomende kosten voor de rekening van de leasemaatschappij zijn. Dit betekent dat de leasemaatschappij het economisch risico draagt. Bij financial lease is de consument degene die het economisch risico draagt omdat hij of zij eigenaar wordt van de auto na de leaseperiode.

Shortlease lijkt dus op operational lease. De leasemaatschappij blijft de eigenaar van de auto na afloop van het contract en dit zorgt voor ‘relatief’ lage maandelijkse kosten in vergelijking met andere leasevormen. Een cruciaal verschil tussen operational- en shortlease echter, is de huurtermijn. Shortlease is al mogelijk vanaf 1 maand. Daarnaast gelden bij deze leasevorm dezelfde regels als bij operational lease. Ook bij shortlease blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Het grote voordeel van shortlease is de flexibiliteit van het contract. Zo kan je het contract bijvoorbeeld op ieder willekeurig moment opzeggen.

Waarom kiezen voor shortlease?

Momenteel zijn er ontzettend veel manieren waarop jij een auto kan rijden. Je kan een auto kopen, je kan een auto rijden op basis van financial-, private-, of shortlease of je koopt een tweedehands auto. Waarom zou je dan juist voor shortlease moeten kiezen?

Ten eerste vanwege de enorme flexibiliteit. Als jij geen lange termijn risico’s wilt lopen dan is shortlease ideaal. Een nadeel van normale lease is dat je gedurende een langere periode vast zit aan een krediet. Dit houdt tevens in dat je voor een lange termijn geen maximale hypotheek kan aanvragen. Shortlease biedt dan een uitkomst omdat je op ieder moment het contract kan opzeggen. Daartegenover staat echter wel dat de maandelijkse kosten voor shortlease hoger zijn dan bijvoorbeeld die van private- of operational lease. Dat komt natuurlijk door de flexibiliteit van het contract. Wil je niet teveel risico lopen dan betaal je maandelijks iets meer.

Meer weten?

Wil jij meer weten over shortlease of ben je op zoek naar een shortlease auto? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over private lease.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0