Wat is private lease? | Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Wat is Private Lease?

Private lease is tegenwoordig erg populair. Mensen huren steeds vaker een auto voor een lange periode in plaats van een nieuwe auto te kopen. Dit heet private lease. De populariteit valt eenvoudig te verklaren door het gemak en de lage kosten. Vraag jij je af: wat is private lease?  De experts van Private Lease Wijzer leggen het je uit.

Private lease: wat is dat?

Door middel van private lease rij jij een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Als je een auto koopt, betaal je bij de koop een hoog bedrag en is de auto in jouw bezit. Hier komen dan nog kosten bij voor de wegenbelasting, autoverzekering en het onderhoud. Bij private lease werkt dit anders. Je betaalt een vast bedrag per maand om de auto te rijden en hebt vervolgens geen omkijken meer naar bijkomende- en onverwachte kosten. De leasemaatschappij regelt namelijk alles.

Alle kosten inbegrepen bij private lease

Zo zit het onderhoud, verzekeringen en belasting standaard bij het leasepakket inbegrepen terwijl pechhulp en vervangend vervoer vrijwel altijd voor een kleine meerprijs toegevoegd kan worden. Private lease is dus ideaal wanneer jij niet de (financiële) mogelijkheden hebt om in één keer een groot bedrag neer te leggen voor een auto, of wanneer je op zoek bent naar meer gemak. Via de private lease vergelijker van Private Lease Wijzer kun je precies zien welke kosten allemaal zijn inbegrepen binnen jouw Private lease deal.

Wat houdt private lease in?

Zoals eerder uitgelegd betaal je bij private lease dus een vast bedrag per maand voor de huur van een auto. Na de contractperiode lever jij je auto in en zoek je een nieuwe auto uit. Private lease moet je niet verwarren met financial lease. Ook bij deze vorm van leasen betaal je een vast bedrag per maand, maar de auto is dan na afloop van het contract jouw eigendom. Eigenlijk betaal je de auto dus af over de duur van het contract. Hierdoor is financial lease duurder dan private lease en geschikter voor mensen die wel spaargeld hebben, maar dit niet in één keer uit willen geven aan een nieuwe auto. Met financial lease betaal je vooraf een deel van aankoopprijs en de rest van het bedrag zit verwerkt in de leasedeal.

Private lease is geschikt voor iedereen

Private lease is haast voor iedereen een goede oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld als starter een nieuwe auto rijden zonder dat je eerst veel hoeft te sparen. Je kunt natuurlijk een tweedehandsauto aanschaffen, maar daarbij loop je het risico op veel (dure) reparaties en betaal je meer voor het onderhoud. Bij private lease zit dit allemaal bij de prijs inbegrepen, waardoor je weet met welke kosten je maandelijks rekening moet houden. Voordat je een private lease contract aan gaat moet je wel een loonstrook laten zien en vaak ook een vast contract hebben. Gelukkig kunnen ouders garant staan waardoor een hoog salaris of een vast contract niet per se nodig is. Een bijkomend voordeel van private lease is dat starters op deze manier niet voor plotselinge kosten komen te staan. Ook voor de zzp’er die veel moet investeren en daardoor vaak niet de financiële mogelijkheden heeft om ook nog een auto te kopen biedt private lease een uitstekende oplossing.

Ben jij op zoek naar een nieuwe gezinsauto maar heb je net een vakantie geboekt of een huis gekocht en geen financiële ruimte voor ook nog een nieuwe auto? Kies dan ook voor private lease. De auto is niet van jou maar daardoor hoef je deze ook niet door te verkopen op het moment dat je een nieuwe auto wilt kopen. Dit kost altijd redelijk wat tijd en moeite, of je verkoopt deze voor een veel te lage restprijs terug aan de dealer. Met private lease heb je hier allemaal geen omkijken naar.

Hoeveel kost private lease?

Hoeveel jij maandelijks betaalt voor jouw private lease auto hangt van verschillende factoren af. Zo telt het natuurlijk mee welke auto jij hebt uitgezocht, maar ook de duur van het contract en het inbegrepen aantal kilometers spelen een rol. Als je een klein budget hebt, kies je het best voor een stadsauto met een contractduur van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Deze deals vind je al vanaf slechts €185,- per jaar. Let hierbij wel goed op jouw behoeften, want als je zeker weet dat je meer dan 10.000 kilometer per jaar gaat rijden kies je voor een wat grotere kilometerruimte.

Interesse in private lease?

Heb jij antwoord gekregen op de vraag: wat betekent private lease? En ben je nieuwsgierig welke auto’s allemaal beschikbaar zijn voor private lease? Via Private Lease Wijzer kan jij zelf gemakkelijk en snel jouw private lease auto zoeken! Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0