Wat is Private Lease? - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook6
Twitter125
LinkedIn252


Wat is Private Lease?

Tegenwoordig is er een nieuwe trend gaande; steeds vaker huren mensen een auto voor een lange periode in plaats van deze auto te kopen. Dit wordt ook wel Private Lease genoemd. Private Lease neemt toe in populariteit vanwege het gemak en de lage kosten. Maar wat is Private Lease precies? De experts van Private Lease Wijzer leggen het uit:

Heel simpel gezegd rijd je door middel van Private Lease een auto voor een vast bedrag per maand. Normaal gesproken betaalde je vooraf een hoog bedrag en was de auto jouw eigendom. Maar met Private Lease werkt dit echter anders. Je betaalt een vast bedrag per maand en vervolgens heb je geen omkijken meer naar bijkomende- en onverwachte kosten. De leasemaatschappij regelt namelijk alles. Zo zit het onderhoud, verzekeringen en belasting standaard bij het leasepakket inbegrepen terwijl pechhulp, vervangend vervoer vrijwel altijd voor een kleine meerprijs toegevoegd kan worden. Private Lease is dus ideaal wanneer jij niet de (financiële) mogelijkheden hebt om in één keer een groot bedrag neer te leggen voor een auto. Via de private lease vergelijker van Private Lease Wijzer kan je precies zien welke kosten allemaal zijn inbegrepen binnen jouw Private Lease deal.

Private lease is niet te verwarren met financial lease

Wij van Private Lease Wijzer krijgen vaak de vraag wat nu precies het verschil is tussen Private Lease en Financial Lease. Zoals eerder uitgelegd betaal je bij Private Lease dus een vast bedrag per maand voor de huur van een auto. Na de contractperiode lever jij je auto in en ga je op zoek naar een nieuwe auto. Ook bij Financial Lease betaal je een vast bedrag per maand maar daarnaast betaal je bij de aanschaf van de auto een deel van de prijs vooruit. Hierdoor is de auto na afloop van de deal eigendom van de consument. Eigenlijk betaal je de auto dus af over de duur van het contract. Dit zorgt er overigens voor dat Financial Lease duurder is dan Private Lease en met name geschikt is voor mensen met wat spaargeld, maar die niet in één keer een auto willen betalen. Nu betalen zij een deel van aankoopprijs en de rest van het bedrag zit verwerkt in de leasedeal.

Private lease geschikt voor veel doelgroepen

Er zijn tal van redenen te verzinnen waarom Private Lease juist voor bijna alle doelgroepen werkt. Zo beschikken de meeste starters tegenwoordig na hun studie over te weinig vermogen om direct een auto te kopen. Met het openbaar vervoer naar het werk gaan is ook niet ideaal en juist daarom is Private Lease een prima mogelijkheid. Wel is het zo dat Private Leasemaatschappijen altijd vragen om een loonstrook en vaak ook om een vast contract. Gelukkig kunnen ouders garant staan waardoor een hoog salaris of een vast contract niet persé nodig is. Een bijkomend voordeel van Private lease  is dat starters op deze manier niet voor plotselinge kosten komen te staan. Terwijl een zzp’er vaak moet investeren en daarom vaak niet de financiële mogelijkheden heeft om ook nog een auto te kopen. Ook voor zulke mensen kan Private Lease een goede deal zijn.

Interesse in private lease?

Zoals al beschreven neemt private lease explosief toe in populariteit. Ben jij ook nieuwsgierig naar welke auto’s allemaal beschikbaar zijn voor private lease? Via Private Lease Wijzer kan jij zelf gemakkelijk en snel jouw private lease auto zoeken!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0