Het Keurmerk Private Lease: wat betekent het en wat houdt het in? | Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Wat is het Keurmerk Private Lease?

Het keurmerk Private Lease

Keurmerk Private Lease

Private Lease biedt consumenten veel mogelijkheden en neemt snel toe in populariteit. Om een snelgroeiende markt als deze en consumenten te beschermen tegen oneerlijke leasemaatschappijen, heeft de Stichting Keurmerk Private Lease het Keurmerk Private Lease ontwikkeld. Er kunnen zich namelijk vervelende situaties voordoen wanneer contracten ingewikkelde clausules bevatten die niet helder zijn, of wanneer een maatschappij er schimmige zaakjes op nahoudt. De Stichting Private Lease heeft het keurmerk in het leven geroepen om de consument te beschermen. Het zorgt ervoor dat consumenten weten bij welke partijen ze veilig en verantwoord een auto kunnen leasen. In dit artikel lees je alles over dit keurmerk en wat het precies betekent.

Onafhankelijk keurmerk

Het Keurmerk Private Lease staat onder andere voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid en helderheid en transparantie. De stichting achter het keurmerk is een onafhankelijke stichting. Dat wil zeggen: ze zijn niet verbonden aan een specifieke leasemaatschappij en kunnen daardoor het belang van de consument vooropzetten. Zij toetsen dus ook of een private leasemaatschappij het Keurmerk Private Lease mag voeren op objectieve wijze, middels een aantal vooraf vastgestelde tests. Pas als een leasemaatschappij deze tests heeft doorstaan, mogen ze het keurmerk dragen.

Waarom het Keurmerk Private Lease voeren?

Hoewel het een (tijds)investering is om dit keurmerk te voeren als leasemaatschappij, is het voeren van het keurmerk een zeer waardevolle toevoeging aan een maatschappij. Het keurmerk is voor consumenten namelijk hét symbool voor een betrouwbare onderneming, waar zij met een gerust hart een contract af kunnen sluiten. De belangrijkste doelstelling van de stichting is om helderheid en transparantie te realiseren door te werken met objectieve voorwaarden die zijn goedgekeurd door de consumentenbond en een onafhankelijke geschillencommissie.

Voordelen van het Keurmerk Private Lease

Uiteraard zitten er veel voordelen aan het dragen van het Keurmerk Private lease. Wat kun je verwachten wanneer je als maatschappij besluit om dit keurmerk te willen dragen?

  1. Je hebt direct een meer professionele uitstraling: Consumenten zien dat ze te maken hebben met een goede Leasemaatschappij
  2. Consumenten zien dat jouw Private Leasemaatschappij betrouwbaar is en dat je bent goedgekeurd door de Consumentenbond. Jij biedt dus betrouwbare leasecontracten aan.
  3. Door het keurmerk te voeren laat je zien dat je voldoet aan de strenge wetten en regels die door de stichting zijn vastgesteld.
  4. Stichting Keurmerk Private Lease werkt samen met de Stichting BKR. Door het keurmerk te voeren laat je zien dat je een relatief laag debiteurenrisico
  5. Mochten er zich toch geschillen voordoen, dan worden deze snel opgelost zonder tussenkomst van een rechtbank. Dat kom omdat de Stichting Keurmerk Private Lease samenwerkt met een onafhankelijke geschillencommissie.

Hoe krijgt mijn Private Leasemaatschappij het Keurmerk Private Lease?

Wil jij het Keurmerk Private Lease gaan dragen? Dan moet jouw leasemaatschappij voldoen aan de zeer specifieke voorwaarden en soms strenge eisen die de stichting stelt. Voor meer informatie over alle eisen, algemene voorwaarden en aanvullende voorwaarden verwijzen we je graag door naar Stichting Private Lease. Zij leggen je namelijk precies uit waar jouw bedrijf aan moet voldoen alvorens je het keurmerk mag communiceren naar jouw potentiële klanten. Ook op Private Lease Wijzer zijn de Private Leasemaatschappijen die het keurmerk voeren gemarkeerd.

Vragen?

Heb jij als consument, of als Private Leasemaatschappij vragen over het Keurmerk Private Lease en de stichting dan ben je uiteraard welkom om contact met Private Lease Wijzer op te nemen! We helpen je graag bij het beantwoorden van je vraag.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0