Kan ik ook een tweedehands auto leasen? | Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Kan ik een tweedehands auto leasen?

Consumenten Private Leasen vaak nieuwe auto’s. Maar wist je dat ook steeds meer mensen een tweedehands auto leasen? In dit artikel leggen de experts van Private Lease Wijzer uit waarom steeds meer mensen dit doen:

Waarom een tweedehands auto leasen?

Consumenten die niet beschikken over een spaarpot maar wel een auto nodig hebben kunnen zowel een nieuwe- als een tweedehands (of occasion) leasen. Mensen leasen dus een tweedehands auto omdat zij geen spaargeld hebben om een auto direct te kopen. Bijkomend voordeel van een tweedehands auto leasen is dat het voornamelijk ‘relatief’ jonge auto’s betreft. Nieuwe auto’s die door een voorgaande huurder zijn teruggebracht. Bij sommige Private Leasemaatschappijen is een bijkomende voordeel dat je de auto kunt leasen voor de maanden die jouw voorganger de auto eerder heeft teruggebracht. Met een kortere contractduur zit je uiteraard minder lang vast aan hoge maandelijkse lasten. Wat handig is als jij op korte termijn van plan bent om een huis te kopen bijvoorbeeld.

Is een tweedehands auto leasen goedkoop?

Een occasion leasen hoeft niet veel goedkoper te zijn. Natuurlijk is het zo dat een tweedehands auto een stuk minder waard is dan een nieuwe auto. Wat scheelt in maandelijkse kosten. Maar veel Private Leasemaatschappijen kopen grote partijen auto’s in. Hierdoor krijgen zij flinke kortingen waardoor ze het maandelijkse Private Leasetarief van nieuwe auto’s laag kunnen houden. Bij een tweedehands auto geldt dit niet. Daarnaast analyseren Private Leasemaatschappijen de waardedaling van een auto en het verhoogde risico op reparatie- en onderhoudskosten bij het bepalen van de maandelijkse Leaseprijs. Wanneer jij een occasion leaset zullen bijkomende kosten hoger liggen waardoor de totale maandelijkse kosten niet per definitie lager hoeven te zijn. De experts van Private Lease Wijzer adviseren jou om zowel nieuwe- als tweedehands Private Leasecontracten te vergelijken. Zo kan je precies zien waarop de maandelijkse kosten verschillen.

Waar moet je aan denken bij het leasen van een tweedehands auto?

Lease jij liever een tweedehands auto dan een nieuwe? Dan is het zaak om te beslissen wat voor auto je wilt leasen en tegen wat voor voorwaarden. Een klein nadeel is echter dat je geluk moet hebben dat precies de auto die je wilt beschikbaar is. Gelukkig is het via Private Lease Wijzer mogelijk om Private Lease occasions te bekijken én te vergelijken van meerdere (Private) Leasemaatschappijen. Bij het bekijken van Lease occasions doe je er goed om op het aantal kilometer per jaar en de contractduur te letten en wat de kosten zijn voor extra diensten als pechhulp, reparatie en onderhoud etc. Dit vergelijk je met dezelfde, maar nieuwe, auto en zo zie je precies wat het voordeliger is.

Vragen?

Weet jij niet of je een nieuwe- of een tweedehands auto wilt leasen? Neem dan gerust contact op. Private Lease Wijzer helpt jou graag verder bij het maken van de juiste deal!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0