De ontwikkeling van private lease: een hype of de toekomst?

Je komt het tegenwoordig overal tegen: private lease als manier om een auto aan te schaffen. Waar het voorheen zo was dat je geld had om een auto te kopen of niet, kun je met private lease ineens weer heel andere keuzes maken. Zie jij het niet zitten om in één keer een groot bedrag neer te leggen of heb je die mogelijkheid simpelweg niet? Dan kan private lease voor jou een goede optie zijn. Maar is het nou allemaal wel zo betrouwbaar? Is private lease een hype? Of is het inderdaad de toekomst voor de automobielindustrie? 

private lease; hype of de toekomst

De opkomst van private lease

Vroeger spaarden mensen soms vele jaren om daarna vol goede moed naar de autodealer te gaan. Daar zochten ze een auto uit die ze mooi vonden, die niet al te duur in vaste lasten was en waar ook nog eens alles in paste. Met een beetje geluk viel de auto van hun keuze ook nog binnen het budget en dan kon de deal worden beklonken. Hoe anders is dat nu. Mensen gaan nu op zoek naar de beste private lease deals om daarmee een auto te kunnen rijden die ze op de ouderwetse manier nooit hadden kunnen betalen. Hoe kan dat eigenlijk precies?

Wat is private lease?

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand. Voor dat bedrag heb je niet alleen de auto van je dromen voor de deur staan. Je vaste lasten zijn ook grotendeels gedekt. De brandstof moet je vaak zelf betalen, maar verzekeringen, reparaties en onderhoud zijn doorgaans gedekt door het maandbedrag dat je betaalt. Ook de aanschafwaarde wordt via het maandbedrag natuurlijk langzamerhand terugbetaald.

Waarom private lease?

Private lease is in feite een vorm van lenen, maar dan één waar je een product voor terugkrijgt in plaats van geld. Het is een manier om je financiën overzichtelijk te houden en niet bang te hoeven zijn voor plotselinge grote uitgaven als er opeens een angstaanjagend lampje gaat knipperen in je dashboard. Private lease is daarmee een duurzame manier om auto te rijden zonder er financieel onverwachte klappen van te krijgen. Een aanrader dus voor iedereen die graag autorijdt, maar ook graag controle heeft over de financiën.

Meer weten?

Is alles duidelijk over private lease of heb je nog vragen? Wil je misschien weten wat voor jou de beste optie is of kom je er niet uit welke auto bij jouw wensen past? Neem gerust contact op, dan nemen we jouw persoonlijke situatie door en geven we antwoord op al jouw vragen.