Automerken battle: Kia versus Peugeot

Kia en Peugeot zijn twee populaire automerken om te private leasen. In dit artikel gaan we het hebben over Kia en Peugeot en bespreken we voor beide kandidaten twee populaire private lease auto’s. Let the battle begin!

kia versus peugeot

Kandidaat 1: Kia

Een van de grootste automobielfabrikanten in Zuid-Korea: dat is wat de in 1994 geboren Kia (Motors) is. Na een financiële crisis in Azië ging Kia in 1997 failliet, maar werd het in 1998 overgenomen door een andere grote automobielfabrikant: Hyundai Motor Company (Group). Sinds dat jaar werken beide bedrijven nauw samen en is Hyundai Motor Company voor een derde deel eigenaar van Kia. Wanneer wij denken aan Kia, dan denken wij aan de Kia Picanto, de Kia Rio en de Kia Sportage. Het zijn een paar van de populaire modellen die Kia op grote schaal produceert. Wanneer we kijken naar de geschiedenis met Nederland, dan zien we dat Kia een moeizame start heeft gehad. Echter, na een doorstart onder een andere naam – Kia Motors Nederland – gaat het langzaamaan steeds beter. Zo behoorde Kia in 2011 weer tot de top 10 autoverkopers in ons land. De Kia Picanto is ook in Nederland een van de populairste private lease auto’s.

Kia Picanto private lease

Een van de redenen waarom een Kia private lease – en dan met name een Kia Picanto private lease– zo populair is, heeft onder andere te maken met een vernieuwd uiterlijk, dat zich laat omschrijven als stoer en sportief. Sinds 2003 op de automarkt, is de nieuwste Kia Picanto daarmee herkenbaar en verschillend ten opzichte van eerdere modellen. ‘Ruimte’ en ‘een aangenaam rijgedrag’ kunnen aan het rijtje met autokenmerken worden toegevoegd. Met tal van kekke features, waaronder een 7 inch Full Map navigatiesysteem inclusief TomTom Live services, Android Auto en Apple Carplay, is de Kia Picanto een geschikte stadsauto om te private leasen. Rijklaar betaal je hier €11.895,- voor. Kies je voor private lease, dan zijn er al deals vanaf slechts €185,- per maand!

Kandidaat 2: Peugeot

Begonnen met koffiemolens en fietsen in 1810, en de eerste auto in 1889. We hebben het natuurlijk over Peugeot. Inmiddels uitgegroeid tot een van de drie grote Europese autofabrikanten. Inspelend op de laatste trends en de nieuwste innovaties, rijden de laatste Peugeot modellen rond op Pure Tech of BlueHDi motoren. Dit gecombineerd met automatische transmissie, maakt dat het bedrijf een andere weg is ingeslagen met efficiëntere en zuinigere SUV’s. Verbondenheid speelt bij Peugeot ook een belangrijke rol. Denk maar aan een digitaal instrumentenpaneel, actieve parkeerhulp, 360 graden achteruitrij camera en drive assistance. Alles om het rijden veiliger en comfortabeler te maken. Wanneer we kijken naar Nederland, dan zien we dat Peugeot in de top 3 van bestverkochte automerken staat. Dit heeft er onder andere mee te maken dat het van oorsprong Franse bedrijf goed inspeelt op bijvoorbeeld private leasePeugeot private lease wordt dan ook volop gedaan.

Peugeot 108 private lease

De Peugeot 108 laat zich omschrijven als een stijlvolle stadsauto, die zuinig en comfortabel is en een innovatieve technologie kent. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Touch Screen technologie, waarmee je rechtstreeks je smartphone kunt bedienen? Of het ver- en ontgrendelen van de auto zonder dat daar een sleutel bij nodig is dankzij Keyless Entry and Start systeem met een startknop? Het andere leuke aan deze auto is, dat je zelf de private lease kunt samenstellen. Het model is te verkrijgen als drie- of vijfdeurs hatchback en is leverbaar in acht verschillende kleuren. Daarnaast kun je kiezen uit zeven personalisatiethema’s en verschillende uitvoeringen voor het interieur. Zie je een open dak wel zitten? Dan is er ook nog de Peugeot 108 Top. De Peugeot 108 private leasen kan al vanaf slechts €214,- per maand. Deze prijs is op basis van een contract van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar.

Ben je geïnteresseerd geraakt in een van beide auto’s? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vergelijken van auto’s en private lease contracten.