Auto privé leasen? 3 voordelen op een rij - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Auto privé leasen? 3 voordelen op een rij

Plaats in vergelijker

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Dan zijn er ontzettend veel vragen die je jezelf moet stellen. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe- of een tweedehands auto? Heb je al een voorkeur voor een bepaald merk? Ben je van plan om de auto te kopen of deze te leasen? Ga jij de auto leasen, kies je dan voor private lease, financial lease of shortlease? Vooral het privé leasen van auto’s is booming de afgelopen jaren. Wij zetten 3 voordelen op een rij die er mede voor zorgen dat private lease steeds populairder wordt.  

Privé leasen, wat is dat?

Het privé leasen van een auto wordt ook wel private lease genoemd. Met private lease huur je een nieuwe auto voor een lange periode van een leasemaatschappij. Hiervoor betaal je een maandelijks bedrag (= leasetermijn) en na afloop van het contract blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. Deze leasemaatschappij is dus tevens de drager van het economische risico. De totale private lease vloot in Nederland bestaat nu ongeveer uit 100.000 auto’s. Dit aantal werd in prognoses uit 2016 pas verwacht tegen 2020. De drie voornaamste redenen waarom deze markt zo snel groeit leggen we uit in de rest van dit artikel.

1. Met private lease rijd je een auto voor een vast bedrag per maand

Zoals al eerder beschreven rijd je met private lease als consument een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Alle bijkomende kosten die je normaal gesproken maakt als je een auto hebt gekocht zitten bij de maandelijkse leaseprijs inbegrepen. Dit betekent dat je zelf alleen nog maar kosten maakt voor benzine, eventuele bekeuringen en de wasstraat.

Welke kosten er precies zijn inbegrepen bij je maandelijkse leaseprijs is afhankelijk van de leasemaatschappij. Normaal gesproken mag je minimaal het onderstaande verwachten:

  • Reparatie, onderhoud en banden
  • Wegenbelasting
  • WA verzekering
  • Afschrijving en rente
  • Minimaal 10.000 kilometer per jaar

Veel (private) leasemaatschappijen proberen jou met extra diensten te verleiden. Zo kan het zijn dat diensten zoals pechhulp, vervangend vervoer en een lager risico bij de ene leasemaatschappij standaard worden aangeboden terwijl je die bij de andere leasemaatschappij voor een extra bedrag aan je pakket kan toevoegen. Ons advies is om jouw favoriete private lease deals te vergelijken, inclusief alle ‘inbegrepen’ extra diensten.

2. Spaargeld is niet langer nodig

Nog een bijkomend voordeel van het privé leasen van een auto is dat je geen groot bedrag hoeft neer te leggen. Voor een leuke (nieuwe) auto betaal je bijvoorbeeld al gauw € 10.000,- en veel mensen hebben dit niet zomaar bij elkaar gespaard. Voor deze mensen is private lease een ideale mogelijkheid.

Studenten

Neem de grote groep studenten in Nederland bijvoorbeeld. Studenten hebben vaak niet gespaard omdat het studeren al zoveel geld kost en een studieschuld van duizenden euro’s is eerder regelmaat dan uitzondering. Na het afstuderen gaan deze studenten op zoek naar een baan en de kans is groot dat ze voor deze baan een auto nodig hebben. Met private lease rijden zij al een auto voor € 185,- per maand. Een prima bedrag om af te staan in ruil voor een gloednieuwe auto waarmee je iedere dag naar je werk kan rijden!

Note: Natuurlijk zijn er ook nadelen van private lease. Zo zorgt een lease contract van meerdere jaren ervoor dat jij niet de maximale hypotheek kan afsluiten.

3. Private lease is goedkoper dan het kopen van een auto

Afhankelijk van het type auto ben je met private lease vaak goedkoper uit dan wanneer je een auto koopt. Daarnaast is het privé leasen van een auto een stuk goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto met geleend geld. In onderstaande afbeelding wordt een auto vergeleken. Ook hieruit blijkt dat je door het leasen van een auto het goedkoopst uit bent.

ANWB Private Lease onderzoek

TIP: Op zoek naar een andere auto dan die in dit voorbeeld wordt gebruikt? Houd dan bovenstaande berekening aan en je weet precies wanneer je het goedkoopst uit bent!

Vragen over private lease?

Heb jij vragen en/of opmerkingen? Dan ben je uiteraard van harte welkom om contact met Private Lease Wijzer op te nemen. Of misschien staat het antwoord op jouw vraag wel in onze kennisbank! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over private lease.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0