Rijden in een private lease auto steeds populairder - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Aantal private lease auto’s in Nederland groeit explosief

Plaats in vergelijker

Private lease is hot! Terwijl er in 2016 nog ‘maar’ 64.000 geregistreerde private lease auto’s in Nederland rondreden is dit aantal een jaar later bijna verdubbeld naar 103.000. Aldus brancheorganisatie VNA. In dit artikel meer over de explosieve groei van private lease.

Groei private lease sneller dan verwacht

Dat het aantal geregistreerde private lease auto’s de 100.000 in 2017 al heeft gepasseerd kan als opmerkelijk beschouwd worden. In eerdere prognoses werd de overschrijding van deze grens namelijk pas in 2020 verwacht. Wist je dat er in 2013 slechts 8500 private lease auto’s waren geregistreerd? In die tijd werd het particulier leasen van personenauto’s nog niet als de toekomst gezien. Maar wat heeft dan de explosieve groei veroorzaakt?

Prive lease groei

 

Groei geregistreerde private lease contracten tot en met 2016:

All inclusive autorijden

De voornaamste reden waarom steeds meer Nederlanders met een private lease auto’s overal heen crossen komt door de aantrekkelijkheid van de private lease deal. Die is namelijk ontzettend verleidelijk: Voor een vast bedrag per maand rijd je een gloednieuwe auto inclusief alle bijkomende kosten zoals verzekeringen, onderhoud en afschrijvingen. Deze propositie speelt in op de trend dat consumenten steeds vaker overstappen van bezit naar gebruik. Ze willen steeds minder omkijken hebben naar onvoorziene bijkomende kosten. Kijk maar eens in je direct omgeving waarop je tegenwoordig een abonnement kan nemen. Een fiets leasen? Geen probleem. Een vast aantal scheermesjes per maand in de brievenbus? Geen probleem! De bedrijven die de zogenoemde subscription models hanteren zoals Netflix, de Dollar Shave Club en private leasemaatschappijen hebben dus de toekomst in handen.

Trends in private lease

Steeds meer mensen willen eerst private lease auto’s vergelijken voor zij een beslissing maken. De meeste consumenten die private lease contracten aangaan zijn tussen de 25 en 55 jaar terwijl het percentage 55-plussers groeit. De kleinere auto’s zijn erg populair om te leasen maar de laatste tijd neemt ook de vraag naar het midden- en duurdere segment private lease auto’s toe. Veruit het grootste percentage auto’s rijdt op benzine omdat elektrische auto’s vooralsnog een stuk duurder zijn en de populairste lease auto in 2017 was de Renault Clio.

Keurmerk private lease

Vanwege de explosieve groei van private lease is ook het aantal leasemaatschappijen snel toegenomen. Steeds meer auto maatschappijen kiezen ervoor om hun nieuwe auto’s en occasions aan te bieden voor particuliere lease. Maar bij een (financieel) risicovolle aankoop als een private lease abonnement is het belangrijk dat de consument wordt beschermd tegen onbetrouwbare aanbieders. Daarom heeft de vereniging van professionele autoleasemaatschappijen (VNA) in samenwerking met de Consumentenbond het Keurmerk Private Lease ontwikkeld. Dit keurmerk staat voor duidelijke afspraken en strenge criteria en maatschappijen die dit keurmerk willen dragen moet hier natuurlijk aan voldoen.

Vragen?

Nog vragen over hoe private lease in zijn werk gaat of hoe je de geschikte auto kiest? Via Private Lease Wijzer kan je gemakkelijk private lease vergelijken. Op de hoogte blijven? Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over private lease.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0