De 10 goedkoopste elektrische private lease auto's op een rijtje

  1. Dacia Spring private lease
  2. Renault Twingo EV private lease
  3. Smart Fortwo EQ private lease
  4. Fiat 500e private lease
  5. Smart Fortwo cabrio EQ private lease
  6. Opel Corsa-e private lease
  7. Peugeot e-208 private lease
  8. Nissan Leaf private lease
  9. Honda E private lease
  10. Peugeot e-2008 private lease

Elektrische leaseauto Dacia Spring

Welke elektrische auto is het goedkoopste om privé te leasen?

Het aanbod aan elektrische private lease auto’s is vandaag de dag zeer uitgebreid. In iedere klasse is er wel een auto te vinden die past bij jouw wensen en behoeften. Wij van Private Lease Wijzer helpen je graag de best mogelijke keuze te maken binnen het uitgebreide aanbod aan betaalbare elektrische auto’s.
Kleinere stadsauto’s zoals de Dacia Spring, Renault Twingo EV en de Smart Fortwo EQ zijn de best betaalbare opties binnen dit segment. De leaseprijzen variëren van ongeveer € 300,- tot € 500,- per maand. De prijzen zijn daarbij sterk afhankelijk van de volgende zaken:

  1. Type en uitvoering van de auto; hoe luxer de uitvoering, hoe hoger je prijs.
  2. De contractduur; hoe langer de contractduur, hoe lager de prijs.
  3. Aantal te rijden kilometers per jaar; hoe minder de kilometers, hoe lager de prijs.
  4.  Eventuele extra’s die je wenst zoals bijvoorbeeld, winterbanden, navigatiesysteem, enz.

Is een elektrische lease auto een slimme keuze?

Het antwoord op deze vraag is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en je precieze wensen en behoeften.
Het kiezen van een elektrische leaseauto als je op zoek bent naar een goedkope private leaseoptie kan slim zijn, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn de belangrijkste overwegingen om te bepalen of een elektrische auto een goede keuze voor je is:

Waarom het slim kan zijn:

  • Lagere energiekosten; elektriciteit is vaak goedkoper dan benzine of diesel.
  • Lagere onderhoudskosten; een elektrische auto heeft minder slijtende onderdelen
  • Belastingvoordelen; In Nederland heb je diverse belastingvoordelen en subsidies voor elektrische auto’s. Bekijk hier de laatste ontwikkelen vanuit de rijksoverheid.
  • Milieuvriendelijkheid: Als duurzaamheid belangrijk voor je is, kan dit een doorslaggevende factor zijn.
  • Toekomstbestendigheid: Met de toenemende regelgeving en beperkingen voor diesel- en benzineauto’s in stedelijke gebieden, kan een elektrische auto een toekomstbestendige keuze zijn.

Waarom het misschien niet de slimste keuze is:

  • Hogere Aanschafprijs; Elektrische auto’s hebben vaak nog een hogere aanschafprijs dan vergelijkbare benzine- of dieselauto’s.
  • Beperkte Actieradius; Hoewel de actieradius van elektrische auto’s steeds beter wordt, kan deze nog steeds beperkend zijn als je regelmatig lange afstanden rijdt.
  • Laadpunt bij jou voor de deur; mocht geen eigen parkeerplaats voor de deur hebben, dan is het wel belangrijk om een laadpunt in de buurt of bijvoorbeeld op je werk te hebben.

Conclusie:
Als je voornamelijk korte tot middellange afstanden rijdt, toegang hebt tot laadinfrastructuur (bijv. thuis of op het werk), en profiteert van belastingvoordelen of subsidies, dan kan een elektrische auto een zeer kostenefficiënte en duurzame keuze zijn.

Een nieuwe of tweedehands elektrische auto leasen?

Bij het leasen van een kleine elektrische auto zijn er belangrijke afwegingen tussen een nieuw of een tweedehands model.

Een nieuwe elektrische auto biedt het voordeel van uitgebreide garanties, waardoor onverwachte reparaties vaak gedekt zijn. Daarnaast beschikken nieuwe modellen over de nieuwste technologieën, zoals verbeterde batterij-efficiëntie en veiligheidsfuncties, en hebben ze meestal een grotere actieradius. Dit alles komt echter met hogere maandelijkse leasekosten.

Een tweedehands elektrische auto daarentegen is doorgaans goedkoper om te leasen. Door de snellere waardevermindering van elektrische auto’s kan een tweedehands model financieel aantrekkelijker zijn. Echter, oudere modellen kunnen een beperktere actieradius hebben door verouderde batterijtechnologie of slijtage. Bovendien is de garantie op tweedehands auto’s vaak beperkt of afwezig, wat kan leiden tot hogere onderhoudskosten.

Kies een nieuwe elektrische auto als je waarde hecht aan garantie, moderne technologie, en een langere actieradius, en bereid bent iets meer te betalen. Kies een tweedehands model als je kostenbewust bent, een kleinere actieradius geen probleem vindt, en het risico van minder garantie kunt accepteren voor lagere maandlasten.

De 10 best betaalbare elektrische private leaseauto's op een rijtje

Nu je weet of een elektrische auto de juiste keuze voor jou is, of dit een nieuwe of een tweedehands dient te zijn en welke opties en leasevorm daarbij past; is het tijd voor het selecteren van jouw nieuwe droomauto. Hieronder vind je de 10 best betaalbare opties van dit moment op een rijtje.

1. Dacia Spring private lease voor € 299,- per maand

De goedkoopste elektrische auto om te leasen, is de Dacia Spring. De Dacia Spring is al verkrijgbaar vanaf €299,- euro per maand.

De Dacia Spring is ideaal voor stedelijke bewoners die een compacte, wendbare auto nodig hebben om gemakkelijk te parkeren en navigeren. Kostenbewuste consumenten en eerste autokopers zullen de lage aanschafprijs en voordelige kosten per kilometer waarderen. Voor gezinnen is dit een perfecte tweede auto voor korte ritten in de stad. Bovendien spreekt de Dacia Spring duurzaamheidsbewuste rijders aan die hun CO2-voetafdruk willen verkleinen.

Dacia Spring private lease

2. Renault Twingo EV private lease voor € 349,- per maand

Op de tweede plek staat de Renault Twingo EV. De Renault Twingo EV private lease rijd je nu al voor een vast bedrag van €349,- per maand o.b.v. 12.000 km per jaar.

De Renault Twingo EV is perfect voor stedelijke bewoners en jonge, milieubewuste rijders. Met zijn compacte formaat is hij ideaal voor stadsverkeer en gemakkelijk parkeren. Het is een betaalbare keuze voor wie een eerste elektrische auto zoekt, en een handige tweede auto voor gezinnen, ideaal voor korte ritten.

Renault Twingo EV private lease

3. Fiat 500e private lease € 357,- per maand

Op de derde plek staat de Fiat 500e. De Fiat 500e is stiekem misschien wel dé ideale stadsauto voor jonge rijders in binnensteden. De Fiat 500e is momenteel al beschikbaar vanaf €357,- euro per maand.

De Fiat 500e is het meest geschikt voor stedelijke bewoners en stijlbewuste rijders die op zoek zijn naar een compacte, trendy elektrische auto. Dankzij zijn iconische design en compacte formaat is de Fiat 500e perfect voor het navigeren door smalle straten en het parkeren in krappe ruimtes. Hij biedt een goede balans tussen stijl, comfort en gebruiksgemak, wat hem aantrekkelijk maakt voor jonge professionals en stadsmensen die korte ritten maken.

Fiat 500e private lease

4. Smart Fortwo EQ private lease voor € 362,- per maand

Op de vierde plek staat de Smart Fortwo EQ. Vind de beste Smart Fortwo EQ private lease aanbieding op onze site en rijd al weg voor een bedrag vanaf €362,- per maand.

De Smart Fortwo EQ is ideaal voor stedelijke rijders die maximale wendbaarheid en efficiëntie zoeken. Zijn ultracompacte formaat maakt parkeren in drukke steden moeiteloos, terwijl de volledig elektrische aandrijving zorgt voor lage operationele kosten en milieuvriendelijkheid. Deze auto is perfect voor jonge professionals en stedelingen die korte ritten maken en gemakkelijk willen manoeuvreren.

Smart Fortwo EQ private lease

5. Smart Fortwo cabrio EQ private lease € 395,- per maand

Op de vijfde plek staat de Smart Fortwo Cabrio EQ, de elektrische Smart Cabrio. Ben je op zoek naar een voordelige Smart Fortwo Cabrio private lease deal? Je leaset de Smart Fortwo Cabrio EQ al vanaf €395,- per maand.

De Smart Fortwo Cabrio EQ is perfect voor stedelijke avonturiers die genieten van open rijden. Zijn ultracompacte formaat maakt parkeren in de stad eenvoudig, terwijl de elektrische aandrijving zorgt voor milieuvriendelijkheid en lage kosten. Ideaal voor jonge professionals en stedelingen die stijl en duurzaamheid waarderen, en een compacte, wendbare auto zoeken voor korte stadsritten met een vleugje luxe.

Smart Fortwo Cabrio EQ private lease

6. Opel Corsa-e private lease voor € 413,- per maand

Op de zesde plek staat de Opel Corsa-e. Rijklaar kost deze fijne auto €32,850-, maar er is al een Opel Corsa-e private lease deal vanaf slechts € 413,- per maand.

De Opel Corsa-e is ideaal voor wie op zoek is naar een praktische, compacte elektrische auto met een sportief karakter. Hij biedt een goede actieradius voor zowel stads- als snelwegritten, en is perfect voor jonge professionals en gezinnen die milieuvriendelijkheid willen combineren met veelzijdigheid en rijplezier. De Corsa-e is aantrekkelijk voor rijders die comfort en prestaties in een modern jasje waarderen.

Opel Corsa-e private lease

 

7. Peugeot e-208 private lease € 435,- per maand

Op de zevende plek staat de Peugeot e-208. De Peugeot e-208 private lease deals zijn al beschikbaar vanaf €435,- euro per maand.

De Peugeot e-208 is perfect voor stijlbewuste rijders die een compacte elektrische auto willen met een dynamisch rijgedrag. Hij combineert sportief design met geavanceerde technologie, ideaal voor stedelijke professionals en jonge gezinnen. Met zijn goede actieradius en comfortabele interieur is de e-208 geschikt voor zowel dagelijks stadsverkeer als langere ritten, terwijl hij duurzaamheid en rijplezier biedt in één pakket.

Peugeot e-208 private lease

8. Nissan Leaf private lease voor € 369,- per maand

Op de achtste plek in deze lijst staat de Nissan Leaf. De goedkoopste Nissan Leaf private lease deal is al beschikbaar vanaf €369 euro,- per maand.

De Nissan Leaf is ideaal voor milieubewuste rijders die op zoek zijn naar een betrouwbare elektrische auto met een ruime actieradius. Met zijn ruime interieur en geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen is de Leaf perfect voor gezinnen en forenzen. Hij biedt een comfortabele rijervaring voor zowel stads- als snelwegritten en is aantrekkelijk voor wie duurzaamheid wil combineren met praktische bruikbaarheid en betrouwbaarheid.

Nissan Leaf private lease

9. Honda E private lease € 541,- per maand

Op de negende plaats in deze lijst staat de Honda E. De Honda E private lease is momenteel al beschikbaar vanaf €541,- euro per maand.

De Honda e is ideaal voor stedelijke rijders die een compacte, stijlvolle elektrische auto zoeken met een futuristisch design. Met zijn geavanceerde technologie, zoals het volledig digitale dashboard en camera’s in plaats van zijspiegels, spreekt de Honda e vooral technologie-liefhebbers en jonge professionals aan. Hij is perfect voor korte stadsritten en biedt een unieke combinatie van innovatie, comfort en milieuvriendelijkheid in een compact formaat.

Honda E private lease

 

10. Peugeot e-2008 private lease voor € 546,- per maand

De laatste auto in deze top 10 staat de Peugeot e-2008. Deze Peugeot e-2008 private lease deal is al verkrijgbaar vanaf €446,- euro per maand.

De Peugeot e-2008 is ideaal voor gezinnen en avontuurlijke rijders die een ruime, elektrische SUV willen met een modern design. Met zijn hogere rijpositie, ruime interieur en goede actieradius is hij perfect voor zowel stadsverkeer als langere ritten. De e-2008 biedt comfort, technologie en veelzijdigheid, waardoor hij aantrekkelijk is voor milieubewuste gezinnen die een stijlvolle, praktische en duurzame auto zoeken.

Peugeot e-2008 private lease

Wil je meer weten over de goedkoopste elektrische leaseauto’s of de goedkoopst private lease auto’s die het beste bij jouw behoefte past? Of zoek je een andere private lease aanbieding? Neem dan contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is.