5 voordelen van zakelijk private lease rijden!

Wanneer je een eigen zaak hebt en je regelmatig in de auto zit voor je werkzaamheden, dan kan het aantrekkelijk zijn om een auto te leasen in plaats van te kopen. Je kunt als zelfstandig ondernemer kiezen tussen zakelijk leasen én private leasen – een van de voordelen van eigen baas zijn. Beide opties kennen hun voordelen. In dit artikel bespreken we welke 5 voordelen er zitten aan private lease zakelijk gebruiken.

voordelen zakelijk rijden

1. Geen bijtelling bij private lease

Wanneer je een auto zakelijk leaset, is er bijtelling voor privégebruik wanneer je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Ga je met je zakelijke leaseauto op vakantie, dan zit je hier dus al snel aan. Als je kiest voor private lease en de auto ook zakelijk gebruikt, dan heb je hier geen last van.

2. Kilometervergoeding

Je kunt als zelfstandig ondernemer een belastingvrije reisvergoeding van 19 cent per kilometer aan jezelf uitkeren voor private lease zakelijk rijden. Je mag ook voor een hogere vergoeding kiezen, maar dit wordt dan fiscaal belast. Het enige wat je voor deze kilometervergoeding hoeft te doen, is je zakelijke ritten nauwkeurig registreren.

3. Zekerheid van uitgaven

Wanneer je kiest voor private lease, weet je precies wat je maandelijks kwijt bent aan jouw auto. Je hoeft je niet druk te maken om garagekosten, wegenbelasting of verzekeringen. De enige kosten die variabel zijn, zijn de kosten voor brandstof, verkeersboetes of eigen risico bij schade. Je kunt een kleine auto leasen voor een lager maandbedrag wanneer je inkomsten soms nog variëren. Zo maak je altijd een veilige keuze.

4. Geen hoge aanschafkosten

Wanneer je een auto aanschaft voor de zaak, ben je direct een flink bedrag kwijt. Wanneer je kiest voor een leaseauto blijft dit geld beschikbaar voor jouw onderneming. Je kunt het investeren in andere dingen, zoals kennis of inventaris.

5. Nog meer fiscaal voordeel

Wanneer je kiest voor het private leasen van een auto, mag je btw aftrekken over de gebruiks- en onderhoudskosten wanneer je de auto voor zakelijke ondernemingen gebruikt. Ook hiervoor heb je een rittenadministratie nodig. Het is hierbij wel belangrijk dat deze kosten niet zijn meegenomen in de leasekosten en in jouw pakketkeuze.

Rij in een gloednieuwe auto met private lease voor zakelijk gebruik!

Wanneer je kiest voor private lease, rijd je in een gloednieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Daarmee kom je uitstekend voor de dag op al jouw zakelijke afspraken! De mogelijkheden voor private lease zijn enorm. Via onze private lease vergelijker kun jij ontdekken wat de beste private lease deal het beste bij jou en je wensen past. Heb je vragen over het zakelijk rijden in een private lease auto? Neem dan vooral contact met ons op. Wij adviseren je graag!