Ben jij BKR-geregistreerd bij het afsluiten van een Private Lease contract?
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook6
Twitter125


Word ik BKR-geregistreerd als ik een auto Private Lease?

Sinds kort worden telefoonabonnementen boven de € 250,- BKR-geregistreerd als krediet. Ook Private Lease contracten worden BKR-geregistreerd. De experts van Private Lease Wijzer leggen jou alles uit over de gevolgen van het afsluiten van een Private Lease contract op de BKR-registratie:

Wat is BKR-registratie?

De stichting BKR beheert veilige en betrouwbare informatie over leningen. Zowel consumenten als kredietverstrekkers kunnen met behulp van BKR weloverwogen keuzes maken. Consumenten kunnen namelijk verantwoorde beslissingen nemen en kredietverstrekkers kunnen beter inschatten hoe een kredietaanvrager er financieel voor staat. BKR registreert overigens alleen kredieten. Dat wil zeggen dat een betalingsachterstand, een studieschuld of een positief geregistreerde hypotheek niet worden geregistreerd. Stichting BKR heeft het doel om ook deze schulden inzichtelijk maken, omdat dit voor zowel consumenten als bedrijven leidt tot minder problemen.

Wist je overigens dat in landen waar kredietregistratie plaatsvindt goedkoper en makkelijker geld geleend kan worden? Dit komt namelijk omdat kredietregistratie voorkomt dat consumenten in financiële moeilijkheden komen.

Wordt mijn Private Lease contract BKR-geregistreerd?

Wanneer jij als consument een Private Lease contract afsluit bij een Private Leasemaatschappij die voldoet aan het Keurmerk Private Lease dan wordt jouw leasecontract geregistreerd bij het BKR. Jouw contract wordt geregistreerd omdat het een langlopend krediet betreft. Gedurende een langere periode (2-5 jaar) huur je namelijk een auto. Het bedrag dat door het BKR wordt geregistreerd is afhankelijk van de maandelijkse leaseprijs en de looptijd in maanden. Van dit bedrag wordt 65% geregistreerd.

Voorbeeld:

Jij sluit een Private Lease contract af voor een Kia Picanto voor 48 maanden met een maandelijks leasetarief van € 150. Het BKR registreert dan: 150*48*0,65 = € 4680,-.

Beïnvloedt deze BKR-registratie mijn hypotheek?

Omdat een Private Lease contract wordt gezien als een langdurige betalingsverplichting kan het gevolgen hebben voor andere leningen. De experts van Private Lease Wijzer raden daarom iedereen die op korte termijn een hypotheek wilt afsluiten af om een Private Lease contract af te sluiten. Met onderstaand rekenvoorbeeld wordt duidelijk waarom:

Voorbeeld:

Jij hebt een inkomen van € 35.000,- bruto per jaar. Dan kan je ongeveer € 160.000,- lenen bij je bank. Daarnaast heb jij een Private Lease contract afgesloten voor € 300,- per maand met een looptijd van 36 maanden. Dan is de waarde van dit contract € 10.800,- waarvan 65% á € 7.020 wordt geregistreerd bij het BKR. Door jouw Private Lease contract kan je dan nog maar een maximale hypotheek van ongeveer € 119.000,- krijgen. Dit scheelt maar liefst € 41.000,-!

Het aangaan van een Private Lease contract beïnvloedt de maximale hypotheek die je aan kan vragen substantieel. Als jij zowel een Private Lease contract wilt aangaan én een hypotheek wilt afsluiten dan adviseren wij jou om eerst de hypotheek te regelen en vervolgens de auto. Deze volgorde vormt namelijk (meestal) geen probleem.

Vragen?

Is het voor jou nog onduidelijk of je BKR-geregistreerd wordt wanneer je een Private Lease contract afsluit of heb je andere vragen? Dan ben je uiteraard van harte welkom om contact met ons op te nemen. Ons team helpt jou namelijk graag verder.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0