Een tweedehands auto leasen goed idee? | Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Waarom een tweedehands auto leasen een goede optie is

Plaats in vergelijker

Steeds meer mensen kopen geen auto meer maar huren die voor een langere periode. Dit wordt ook wel leasing genoemd. Er zijn verschillende vormen van lease, zoals private lease, financial lease of occasion lease. In dit artikel leg ik aan de hand van 3 redenen uit waarom een tweedehands auto leasen een goede optie is.

Een tweedehands auto leasen?

Het leasen van een tweedehands auto is een interessante mogelijkheid. Voor ik uitleg waarom wil ik je eerst het begrip tweedehands auto leasen uitleggen. Natuurlijk spreekt de term voor zich, maar omdat er zoveel verschillende vormen van lease zijn ontstaat er soms ook wat verwarring. Een tweedehands auto leasen wordt ook wel occasion lease genoemd en occasion is een term om een tweedehands auto mee aan te duiden. Met occasion lease huur je dus een tweedehands auto voor een lange termijn. Vaak rijd je dan in een vrij nieuwe auto omdat de vorige eigenaar zijn of haar private lease contract niet heeft uitgediend. Soms maak jij dan het contract af waardoor je niet lang vast zit aan maandelijkse kosten.

Om jou te overtuigen waarom een tweedehands auto leasen de juiste optie is worden 3 redenen aangedragen. Die lees je in de rest van dit artikel.

1.     Goedkoop auto leasen

Met occasion lease huur je dus een gebruikte auto. Misschien wel het grootste voordeel van het leasen van een tweedehands auto is dat al een groot deel van waarde van de ‘nieuwe’ auto is afgeschreven. Over het algemeen verliest een nieuwe auto in het eerste jaar 30% van zijn waarde, in het tweede jaar 20% en vanaf jaar 3 blijft de waardedaling steken op ongeveer 10% per jaar. Hetzelfde geldt dus voor een lease auto. Omdat al een groot deel van de waarde is afgeschreven rijd jij een relatief nieuwe auto voor lagere maandelijkse kosten.

Nog een reden waarom een tweedehands auto leasen goedkoper is dan andere vormen van autorijden is het ontbreken van een aanschafprijs. Wanneer jij een nieuwe- of een tweedehands auto direct wilt kopen heb je te maken met een hoge aanschafprijs. Veel mensen beschikken niet over spaargeld en moeten daardoor geld lenen of een auto leasen. Het leasen van een tweedehands auto wordt overigens als goedkoper gezien dan wanneer je een lening afsluit om een auto te kopen.

2.     Kortere contractduur

Over het algemeen zit je lang vast aan een private lease contract. Deze contracten variëren namelijk tussen de 12 en 60 maanden. Afhankelijk van het aantal maanden dat jij vast wilt zitten aan het contract wordt de hoogte van de maandelijkse leaseprijs bepaald. Hoe korter de contractduur, hoe hoger de maandelijkse kosten en vice versa. Toch blijft het lastig om een keuze te maken. Je weet immers niet of je over pakweg 4 jaar bijvoorbeeld nog een baan hebt. Ook voor dit dilemma biedt occasion lease een uitkomst. Omdat veel tweedehands lease auto’s voor het einde van hun eerst contract zijn teruggebracht is het mogelijk om die openstaande maanden af te maken. Zo beschik jij dus over een tweedehands lease auto met een kortere contractduur, tegen relatief lagere kosten ten opzichte van hetzelfde contract, maar met een nieuwe auto.

3.     Uit voorraad leverbaar

De laatste reden waarom het leasen van een tweedehands auto een goede optie is heeft betrekking op de snelle levertijd. Omdat je bij een nieuwe Private Lease auto allerlei toeters en bellen kan toevoegen wordt de wachttijd vrij lang. De auto moet namelijk ‘op maat’ gemaakt worden. Wanneer jij een tweedehands auto leaset kan je niks veranderen aan het uiterlijk. Wanneer jij een tweedehands auto leaset accepteer je alles wat op dat moment in de auto zit, want kennelijk voldoet de auto aan jouw wensen. Dit verkort de wachttijd substantieel omdat de auto al bestaat en ergens in een garage staat te wachten op jou. Door een tweedehands auto te leasen kan jij dus snel rondrijden in je nieuwe auto!

Meer weten over occasion lease?

Heb jij na het leasen van dit artikel nog vragen en/of opmerkingen over tweedehands- of occasion lease? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Volg ons ook op Facebook en LinkedIn voor het laatste autonieuws en de nieuwste lease auto’s.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0