Benieuwd naar de subsidiemogelijkheden bij private lease? Wij vertellen het je!
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Zit er subsidie op private leaseauto’s?

Plaats in vergelijker

Private lease rijden wordt voor de consument steeds aantrekkelijker gemaakt. Mooi, want zo wordt het steeds makkelijker om te genieten van de voordelen die private lease je kan bieden! Een van de manieren waarop private leasen steeds toegankelijker wordt is door subsidieverstrekking. In sommige gevallen heb je namelijk recht op subsidie wanneer je een private leasecontract afsluit! In dit artikel vertellen we je wanneer.

De kern van private lease

Eerst even de basis: wat is private lease ook alweer? Misschien ben je nog niet helemaal bekend met het concept. Bij private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe auto. In dit bedrag zitten de aanschafkosten van de private leaseauto, de wegenbelasting, de verzekering, reparatiekosten én een aantal kilometers vergoed. Eigenlijk betaal je alleen de brandstof nog zelf! Zo weet je dus altijd precies waar je aan toe bent en hoef je geen grote spaarrekening te hebben wanneer je graag in een moderne, nieuwe auto rijdt.

Subsidie bij private lease

Dat vaste bedrag per maand stel je vast wanneer je het contract afsluit. Dan bepaal je ook precies wat er in die kosten zit en welke kosten eventueel nog voor jou zijn. Maar het is mogelijk om subsidie te krijgen wanneer je een private lease auto rijdt: dat kan namelijk wanneer je kiest voor een elektrische auto met de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP), die door de overheid in het leven is geroepen. Je kunt hiervoor een aanvraag doen wanneer je een elektrische auto wilt leasen of kopen. De prijzen verschillen per soort auto.

Subsidie voor elektrische en occasion auto’s in 2022

In 2022 geldt dat je voor een nieuwe elektrische auto tot 3350 euro aan subsidie kunt krijgen. Voor een occasion kan dat tot 2000 euro. Belangrijk is dat de subsidie alleen geldt voor elektrische auto’s met een cataloguswaarde van tussen de 12.000 euro en de 45.000 euro, waarbij de minimale actieradius van de auto 120 kilometer moet zijn. Er gelden dus specifieke regels, waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je model.

Snel op zoek naar de beste deal

De subsidie kan pas aangevraagd worden nádat je een leaseovereenkomst hebt afgesloten. Je moet dus zeker weten dat jouw keuze aan de voorwaarden voldoet! De beschikbare pot van de overheid voor elektrische auto subsidie is gevuld met 71 miljoen euro in 2022. Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans is dat je de subsidie zult ontvangen.

Ben je op zoek naar een goede deal voor jouw private leasecontract en wil je gebruik maken van de subsidie? Onze experts helpen je graag bij het vinden van de beste auto voor jou! Neem dan contact met ons op.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0