Goedkoop Auto leasen? Private Lease Wijzer vertelt hoe
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Wil jij ook goedkoop auto leasen? Zo houd je de kosten laag!

Plaats in vergelijker

Wil jij graag goedkoop auto leasen maar vind je de maandelijkse lasten al snel te hoog? In dit blogartikel vertellen de experts van Private Lease Wijzer wat meer over hoe je als consument de kosten per maand zo laag mogelijk weet te houden. Denk in het vervolg aan onze tips en wellicht weet jij een goedkoop private lease contract af te sluiten! 

Kosten private lease

Wanneer we het prijskaartje van een private lease contract naast een, met eigen geld, gekochte auto leggen dan kunnen we concluderen dat je met private lease vaak duurder uit bent. Let wel; het hangt er helemaal vanaf wat voor auto je koopt. Koop jij bijvoorbeeld een auto met geleend geld, dan ben je bij de meeste private leasemaatschappijen goedkoper uit. Echter, wanneer je door middel van eigen financiering een tweedehands auto koopt dan ben je juist weer goedkoper uit dan wanneer je een private lease contract afsluit.

Heb jij geen spaargeld maar wil je wel graag een auto hebben. Dan is private lease natuurlijk een hele goede optie. Private lease heeft natuurlijk zijn voordelen en nadelen. Zo hoef je niet in één keer een flink bedrag neer te leggen maar daalt de maximale hypotheek die je kan aanvragen wel substantieel. Daarnaast zijn er tal van manieren te bedenken waarmee je de kosten van je private lease contract weet te drukken. In de rest van dit artikel gaan we hier verder op in.

Kies voor een contract dat bij je past

De zoektocht naar een private lease contract start vaak bij de keuze van een auto, het vaststellen van het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden en de duur van het contract. Bij het kiezen van een auto heb je al de mogelijkheid om de kosten te drukken. Zo kan je natuurlijk voor de nieuwste Volkswagen Polo gaan maar die is natuurlijk een stuk duurder dan wanneer je een tweedehands auto private leaset. Ga dus bij jezelf na of je wel gebruik wil maken van de nieuwste auto’s of dat occasion lease ook voldoet.

Vervolgens bepaal je zelf het aantal kilometers dat je per maand nodig hebt en de duur van het contract. Hoe hoger het aantal kilometers dat je wilt gebruiken hoe hoger de maandelijkse kosten en hoe korter jij aan het contract vast wilt zitten hoe hoger de maandelijkse kosten. Natuurlijk kan je de contractduur zo hoog mogelijk zetten en het aantal kilometers zo laag mogelijk. Toch willen wij dit niet adviseren. Wij vinden het belangrijker dat je goed nadenkt waarvoor je de auto wilt gebruiken. Als jij de auto gebruikt om 5 keer per week van Rotterdam naar Amsterdam te reizen dan is het niet handig om een kilometerbundel te kiezen van 10.000 kilometer per jaar. Als jij dit aantal overschrijdt dan betaal je per kilometer en dit kan aardig in de centen oplopen.

Hetzelfde geldt voor de contractduur. Je kan een contract van 5 jaar aangaan, maar wat als je binnen nu en 5 jaar een huis wilt kopen? Dan kan je beter een contract van 3 of 4 jaar aangaan. Hierdoor zijn de maandelijkse kosten wel wat hoger, maar weet je wel dat je op de lange termijn een goede hypotheek voor je huis kan afsluiten.

Onze conclusie; bij het vaststellen van het aantal kilometers en de duur van het contract is het advies om niet zomaar de goedkoopste optie te kiezen.

Goedkoop auto leasen? Bespaar kosten op je auto

Nu je het jaarlijks aantal kilometers, de contractduur en de auto hebt gekozen is het tijd om kosten te besparen op de auto zelf. Zoals we eerder beschreven kan je al flink besparen door een occasion te leasen in plaats van een nieuwe auto. Indien je toch voor een nieuwe – private lease – deal gaat dan hebben we ook nog wat tips om hierop te besparen.

Net als wanneer je een nieuwe auto gaat kopen kun je bij private lease allerlei opties en pakketten kiezen zoals adaptive cruise control, voor- en achteruitrij camera’s of uitstapverlichting. Tuurlijk is het leuk om allerlei technische snufjes aan je auto toe te voegen. Echter, deze opties worden vrijwel altijd verrekend over de maandelijkse leaseprijs. Zo betaal je bijvoorbeeld voor bi-led koplampen 30 euro extra per maand over de duur van je hele contract. Door niet alle opties te willen bespaar je dus flink op je maandelijkse lasten.

Bespaar kosten op je private lease pakket

Veel private leasemaatschappijen maken gebruik van verschillende ‘service’ pakketten. Zo zijn reparaties, onderhoud, banden, verzekeringen, belastingen en afschrijvingen standaard inbegrepen in de maandelijkse kosten. Meestal kan je extra betalen voor meer diensten zoals vervangend vervoer, hulpverlening in binnen- en buitenland en een tankpas. Nu is ons advies om bij jezelf na te gaan in hoeverre je wilt betalen voor extra diensten terwijl je een gloednieuwe auto rijdt. Kleine kans dat je auto pech krijgt dus waarom dan vervangend vervoer bijvoorbeeld?

Conclusie

Wij hopen dat je wat handvatten hebt gekregen die jij kan gebruiken wanneer je gaat voor goedkoop auto leasen. Uiteindelijk blijft Private lease een kostbare aangelegenheid. Desondanks denken wij dat je door onze tips toch enigszins de prijzen weet te drukken.

Wil je meer weten over hoe je de maandelijkse kosten kan drukken of heb je juist hulp nodig bij het zoeken naar de juiste deal? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over private lease.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0