Recordverlies voor Tesla - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook6
Twitter125
LinkedIn252


Autonieuws

Recordverlies voor Tesla

Plaats in vergelijker

Tesla heeft in Q3 van 2017 een recordverlies geboekt van $619,4 miljoen. Terwijl in Q3 van 2016 nog een winst van $30 miljoen werd genoteerd. Kort na dit nieuws én de mededeling dat de productie van het nieuwe Model 3 met drie maanden wordt vertraagd kelderde het Tesla aandeel met -6.80% naar $299,26.

Reden van verlies

Analisten zagen het verlies wel aankomen maar zulke rode cijfers werden niet verwacht. De voornaamste reden voor het forse verlies komt door de moeizame productie van de nieuwe Model 3. De model 3, een goedkopere variant van Tesla, kost minimaal $35.000 en is de gedroomde eerste personenauto voor het grote publiek. Inmiddels zijn er meer dan een half miljoen auto’s besteld terwijl het afgelopen kwartaal maar 222 Model 3 Tesla’s zijn geproduceerd. Elon Musk houdt echter de moed erin: ‘De productie van het model stijgt gestaag’. Vanaf Q2 2018 verwacht de Tesla-topman de productie hebben verhoogd naar 5000 auto’s per week.

Tesla Model 3

Vertrouwen in Tesla

De autofabrikant zag de afgelopen kwartalen louter rode cijfers. Toch blijft het vertrouwen in Tesla onverminderd aanwezig. In augustus werd namelijk nog $600 miljoen opgehaald bij investeerders voor de productie van de nieuwe Model 3. Musk kreeg deze week overigens steun van Panasonic CEO Kazuhiro Tsuga. Letterlijk vertelde hij dat ‘This process (for battery packs) will be soon automated, and then the number of vehicles to be produced will rise sharply.’

Wordt vervolgd

Walls Street Journal meldde deze week dat volgens ingewijden Tesla een fabriek gaat bouwen in China. Hiermee zou de productie ook flink worden opgeschroefd. Of dit waar is, is echter nog afwachten.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0