Private Lease vergelijken doe je gemakkelijk bij Private Lease Wijzer!
 • Honderden aanbiedingen
 • Vergelijk lease deals
 • Gratis offertes aanvragen
Facebook6
Twitter125


Blog

Private lease vergelijken? Private Lease Wijzer helpt je door het proces heen

Plaats in vergelijker

Steeds meer mensen leasen een auto in plaats van deze te kopen. De voornaamste redenen om voor private lease te kiezen zijn omdat je door middel van leasing een nieuwe auto kan rijden en geen omkijken meer hebt naar vervelende bijkomende kosten zoals onderhoud en pechhulp. Toch is het verstandig om eerst goed voor jezelf na te gaan wat je nodig hebt en of private lease dan wel verstandig is. Wil jij auto’s voor private lease vergelijken maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel behandelen wij wat zaken waar jij aan kan denken bij het vergelijken van private lease auto’s.

1.     Gevolgen van private lease

Voor je een langdurig abonnement afsluit, zoals een telefoon-, een televisie- of een private lease contract is het cruciaal om te beseffen waar je je voor een lange termijn aan verbindt. Het rijden van een auto op basis van private lease klinkt natuurlijk ideaal. Je hebt geen spaargeld nodig en toch rijd je een gloednieuwe auto én je hebt geen omkijken naar bijkomende kosten. Uiteraard zit er ook een addertje onder het gras. Het afsluiten van een private lease contract wordt namelijk niet gezien als een investering in jezelf en daarom word je BKR-geregistreerd zolang je een private lease contract loopt.

Het grote nadeel van BKR-registratie is dat banken jou een minder hoge hypotheek laten afsluiten omdat je al hoge maandelijkse lasten hebt door je private lease auto. Dat de maximale hypotheek die je kan afsluiten vermindert met 50.000 is eerder regelmaat dan uitzondering.

Lees meer over Private lease en BKR-registratie >> 

Ons advies is om eens goed over de gevolgen van een private lease contract na te denken. Je verbind jezelf namelijk voor meerdere jaren aan (relatief) hoge maandelijkse lasten. Ben je wel in staat om die hoge kosten de komende jaren op te hoesten?

2.     Afstemmen van eigenschappen private lease contract

Ben je ervan overtuigd dat voor jouw situatie het afsluiten van een private lease contract de juiste optie is? Dan zijn er nog steeds voldoende vragen waar je een antwoord op moet vinden. Namelijk, wat wil je per maand ongeveer betalen? De maandelijkse tarieven hangen namelijk af van ontzettend veel eigenschappen. Wil jij bijvoorbeeld een nieuwe- of een tweedehands auto privé leasen? Wat voor merk of model wil je rijden? Benzine, diesel of LPG? Handgeschakeld of automatisch? Ontzettend veel dingen waar je aan moet denken natuurlijk. Gelukkig kan je via Private Lease Wijzer gemakkelijk verschillende auto’s vergelijken!

Nieuwe- of een tweedehands auto private leasen

Eén kanttekening moet wel gemaakt worden. Het leasen van een nieuwe- of een tweedehands auto verschilt namelijk niet alleen in de hoogte van de maandelijkse kosten. Een ander verschil is namelijk dat je in tegenstelling tot een tweedehands auto bij een nieuwe auto zelf alle opties mag bepalen. Bij een tweedehands auto zijn de opties bepaald door jouw voorganger. Indien je extra opties wilt in je nieuwe private lease auto betaal je uiteraard een meerprijs.

 

3.     Inhoud van het private lease contract

Nu je verschillende auto’s hebt vergeleken en je keuze hebt kunnen maken is het tijd om te kijken naar de inhoud van het leasecontract. De inhoud van dit contract is overigens niet te verwarren met de extra opties van je auto. Een voorbeeld van een extra optie is adaptive cruise control. De inhoud van het contract gaat puur over wat voor diensten er zijn inbegrepen binnen de maandelijkse kosten. De meeste private leasemaatschappijen voegen standaard de volgende diensten toe:

 • Reparaties en onderhoud
 • Autoverzekeringen
 • Wegenbelasting
 • Rente
 • Afschrijving
 • Schadeherstel

Veel private leasemaatschappijen werken met pakketten. Bovenstaande diensten zitten dan in het standaard pakket en onderstaande diensten kan je toevoegen door duurdere pakketten af te sluiten:

 • Vervangend vervoer
 • Hulpverlening binnen- en buitenland
 • Schadeverzekeringen inzittenden
 • Tankpas
 • Verlaging van het eigen risico

Het is aan jou om te bedenken wat je nodig hebt. Wanneer je een nieuwe private lease auto rijdt is de kans klein dat je vervangend vervoer nodig hebt. Heb je geen zin in hoge bijkomende kosten, dan doe je er goed aan het eigen risico te verlagen. Bij een verlaging van het eigen risico stijgen de maandelijkse kosten wel natuurlijk.

Conclusie

We hebben je geprobeerd het proces van het kiezen én vergelijken van auto’s wat duidelijker te maken. Uiteraard doe je er allereerst goed aan om te bedenken of private lease de juiste manier is om een auto te rijden. Vervolgens moet je er voor jezelf achter komen wat voor auto je wilt rijden. De makkelijkste manier om dit te doen is door auto’s te vergelijken op basis van specificaties etc. Wanneer je je auto hebt gekozen is het zaak om de eigenschappen van het leasepakket bij verschillende leasemaatschappijen te vergelijken. Iedere maatschappij werkt met verschillende pakketten. Extra diensten leiden uiteraard tot hogere maandelijkse kosten. Je doet er goed aan om verschillende maatschappijen te vergelijken voor je een keuze maakt.

Vragen over Private Lease vergelijken?

Wil jij meer weten over het vergelijken van private lease auto’s of heb je juist hulp nodig bij het zoeken naar de juiste deal? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over private lease.

 

Private Lease Wijzer
Vergelijk
 • Total (0)
Vergelijk
0