Nadelen van Private Lease - Private Lease Wijzer
 • Honderden aanbiedingen
 • Vergelijk lease deals
 • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Wat zijn de nadelen van Private Lease?

Met Private Lease rijd je zorgeloos in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand en dit klinkt natuurlijk als een prima investering. Uiteraard kleven er ook nadelen aan het leasen van een auto voor privé gebruik. De experts van Private Lease Wijzer zetten de nadelen van Private Lease voor jou op een rijtje:

Besef goed waar je aan begint voor je een Private Lease contract afsluit

Private Lease kent naast vele voordelen ook wat nadelen. Nadelen waar je goed over na moet denken voordat je een Private Lease contract afsluit. Zo duren Private Lease contracten tussen de 12 en 60 maanden. Helaas kan niemand in de toekomst kijken en ook jij weet niet wat er tussen vandaag en over 5 jaar kan gebeuren. Net als bij ieder ander abonnement moet je dus goed beseffen dat je de komende 5 jaar iedere maand een paar honderd euro kwijt bent aan je Private Lease contract. Daarbij is contractbreuk erg kostbaar. Dus mocht jij om wat voor reden dan ook (verhuizing, ontslag) onder het contract uit willen komen dan gaat dat flink wat geld kosten.

Private Lease is duur

Wanneer jij een auto nodig hebt is Private Lease uiteindelijk één van de minst goedkope opties. Natuurlijk is het leuk om in een nieuwe auto te rijden, maar als je een wat oudere auto prima vindt dan kan je beter een occasion leasen. Tegenwoordig zie je namelijk steeds vaker dat je ook tweedehands auto’s kunt leasen voor privé gebruik. Daarnaast is het kopen (met eigen geld) van een nieuwe auto vaak goedkoper en wordt het aanschaffen van een occasion zelfs als goedkoopste optie beschouwd. Dan moet je echter wel wat spaargeld hebben staan.

Beperkte hypotheek bij aanschaf Private Lease

Als jij plannen hebt om een huis te kopen dan is Private Lease een slecht idee. De Private Lease overeenkomst wordt namelijk BKR-geregistreerd. Banken kijken dus of jij een Private Lease contract hebt lopen en verminderen de maandelijkse woonlasten met 65{64c5c75b5a95c09233badcab07195d04bb07af0aebe5259ca3a9f42a2b4fadf2} van de maandelijkse Leasekosten. Er kan veel gebeuren binnen nu en pakweg 4 jaar dus je doet er goed aan om goed na te denken over de toekomst voordat je een Private Lease contract van 4 jaar afsluit. Wacht bijvoorbeeld met het afsluiten van een Private Lease contract tot je een hypotheek hebt afgesloten.

Overige nadelen van Private Lease

In het overzicht hieronder worden alle nadelen van Private Lease opgesomd:

 • Langdurige contracten + hoge afkoopsom
 • Private Lease contracten beïnvloeden maximale hypotheek negatief
 • Voor aanvang van een Private Lease contract moet je het aantal kilometers per jaar bepalen voor de komende jaren + hoge kosten bij overschrijding van het vastgestelde aantal kilometers
 • De auto wordt niet jouw eigendom
 • Vaak geen opbouw van schadevrije jaren autoverzekering
 • Duurder dan het kopen van een auto (mits met eigen geld)
 • Duur bij weinig gebruik. Private Lease maatschappijen kijken vaak niet naar minder gereden kilometers en hanteren dus geen vergoedingen
Private Lease Wijzer
Vergelijk
 • Total (0)
Vergelijk
0