Wat is Financial Lease? - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Wat is Financial lease?

Omdat financial lease zo verschilt van andere leasevormen willen we je graag deze leasevorm uitleggen. Wist je bijvoorbeeld dat je bij financial lease wél eigenaar van de auto wordt? In dit artikel leggen we je uit wat financial lease precies inhoudt en wat de voordelen van deze leasevorm zijn.  

Wat houdt financial lease in?

Met financial lease wordt een zakelijke vorm van auto lease bedoelt waarbij de auto na afloop van het leasecontract jouw eigendom wordt. Deze leasevorm kan je het best vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op je huis. Je koopt dus een auto op afbetaling, waarbij je zelf het maandelijks te betalen bedrag (leasetermijn) mag bepalen.

Zorgeloos rijden

Financial lease biedt (startende) ondernemers het voordeel dat zij een auto kunnen leasen zonder dat het liquide middelen kost. Daarnaast profiteer je van een vaste afschrijving gedurende de looptijd, een onbeperkt aantal kilometers én een vaste maandelijkse leasetermijn. Zo weet je iedere maand precies waar je aan toe bent.

Omdat je bij financial lease na afloop van het contract eigenaar van de auto wordt is het toegestaan om de restwaarde van de auto op te nemen in het contract. Op deze manier is het mogelijk om de leasetermijn (maandelijkse kosten) te verlagen. Ook het inruilen van je huidige auto of het doen van een aanbetaling zorgen voor een verlaging van de maandelijkse leasetermijn. Bij private-, occasion- en shortlease blijft de leasemaatschappij overigens eigenaar van de auto. Daarom liggen de maandelijkse kosten voor financial lease over het algemeen een stuk hoger dan bij de andere leasevormen.

Voordelen

Omdat je bij financial lease economisch eigenaar van de auto wordt komt de auto op de balans van het bedrijf te staan. Hierdoor ontstaan er kansen om te profiteren van diverse fiscale voordelen. Omdat het vermogen binnen de onderneming blijft houd je ruimte om andere belangrijke investeringen te doen in het bedrijf. Daarnaast is het mogelijk om de gefactureerde BTW terug te vorderen bij de aangifte omzetbelasting en tevens kan je profiteren van rente- en afschrijvingskosten die fiscaal aftrekbaar zijn. Als je een startende ondernemer bent dan kan je ook nog eens gebruik maken van de starters aftrek!

Nog meer voordelen van financial lease:

  • Auto inrichten naar eigen wens (bestickering etc.)
  • Zelf de looptijd van het contract bepalen
  • Direct eigenaar van de auto

Vragen?

Wij hopen dat we je wat meer bij hebben kunnen brengen over financial lease en de voordelen van deze leasevorm. Heb jij nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen je zo spoedig mogelijk helpen.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0