Hoe goedkoop is privé leasen? De voordelen van private lease op een rij
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Is privé leasen goedkoop? Wij leggen het uit

Plaats in vergelijker

Niet zo lang geleden was een auto leasen iets wat men enkel zakelijk deed. Privé leasen is de afgelopen jaren bezig aan een opmars. Voor veel consumenten is het echter nog onduidelijk in hoeverre het leasen van een auto daadwerkelijk een voordelige optie is. Bent u ook benieuwd of privé leasen voor u een goedkope optie kan zijn? Wij leggen u graag uit waarom leasen ook voor u voordeliger kan zijn dan de aanschaf van een nieuwe auto of occasion.

Profiteren van schaalvoordelen met private lease

Wanneer u als consument een auto gaat kopen is de onderhandelingsruimte vaak beperkt. Leasemaatschappijen hebben dit probleem echter niet, doordat zij op grote schaal auto´s afnemen. Hierdoor kunnen zij bij de dealer een mooie prijsafspraak afdwingen. Dit scheelt enorm in de aanschafprijs en als privé consument kunt u hier van meeprofiteren. Bovendien kunnen deze grote maatschappijen vaak tegen een gunstiger rentetarief de financiering regelen. Ook op het gebied van verzekeringen en onderhoud profiteert een leasemaatschappij van schaalvoordelen. Zij kunnen op voorhand duidelijke prijsafspraken maken, waardoor zij de auto´s voordeliger kunnen verzekeren en laten onderhouden. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten. Door een privé leaseauto te nemen, plukt u hiervan de vruchten.

Onderzoek bevestigt voordeel privé lease

De ANWB heeft uitgebreid onderzoek gedaan om vast te stellen of privé lease voor consumenten een voordelige optie is. Daarvoor heeft deze consumentenorganisatie de totale kosten van een private lease contract vergeleken met de totale kosten van het zelf aanschaffen van een auto. Daarbij hebben ze zowel gekeken naar de aanschaf van een nieuwe, als een tweedehands Toyota Yaris Hybrid. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat privé leasen over een contractperiode van 4 jaar inderdaad voordeliger is dan het zelf aanschaffen van een occasion of nieuwe auto. Kiezen voor privé lease is dus niet alleen erg gemakkelijk, maar ook goed voor uw portemonnee!

Goedkoop auto leasen: bepaal zelf uw kosten

Privé leasen blijkt dus een goedkope optie te zijn. Welke kosten u daadwerkelijk maandelijks zult hebben, hangt echter af van de keuzes die u maakt. Zo kunt u in plaats van voor een lange contractduur, ook voor een kortere leaseperiode kiezen. Dit zal echter wel betekenen dat u een hoger maandbedrag moet betalen. Ook is het aantal kilometers dat u wilt gaan rijden relevant. Het verlagen van het aantal kilometers per maand maakt het leasecontract goedkoper. Overschrijding van de toegestane hoeveelheid kilometers is echter duur. Maak voor uzelf dus altijd een duidelijke berekening en win hierover het liefst ook deskundig advies in. Ten slotte bieden de meeste leasebedrijven ook nog diverse extra services aan. Denk daarbij aan pechhulp, uitgebreide schadeverzekeringen, vervangend vervoer, winterbanden en bijvoorbeeld een tankpas. U dient er uiteraard rekening mee te houden dat al deze services geld kosten. Hoe minder extra’s u dus kiest, hoe voordeliger uw leasecontract.

Bent u toe aan een nieuwe auto en overweegt u privé lease? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een persoonlijk advies.

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0