Goedkoop Auto Leasen? Kies dan voor Private Lease!
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Goedkoop auto leasen? Kies voor Private Lease!

Plaats in vergelijker

De afgelopen jaren is het aantal afgesloten private leasecontracten explosief toegenomen. De vraag is waarom steeds meer consumenten gebruik maken van een lease auto voor privégebruik in plaats van dezelfde auto te kopen? En waarom neemt private lease toe in populariteit ten opzichte van andere leasevormen? In dit artikel leggen we jou uit waarom private lease zo interessant is en wat de voordelen van deze leasevorm zijn ten opzichte van andere leasevormen. Wil jij goedkoop auto leasen? Dan geven we jou ook nog wat tips om de maandelijkse kosten laag te houden!

Is Private Lease goedkoper dan de aanschaf van een auto?

Private lease is toegenomen in populariteit mede omdat mensen die niet het financiële vermogen hebben om een auto direct te kopen alsnog een auto kunnen rijden. Een ander groot voordeel van private lease is het gemak van het hebben van alle kosten in één maandelijkse kostenpost. Zo betaal je iedere maand een vast bedrag voor de auto inclusief alle bijkomende kosten zoals afschrijvingen, verzekeringen, onderhoud enzovoorts! Dus wat betreft de vaste kosten kan je stellen dat private lease goedkoper is dan het kopen van een auto. Voor private lease hoef je namelijk niet in één keer een groot bedrag neer te leggen.

De totale kosten

De ANWB heeft de totale kosten van een random private lease contract vergeleken met de totale kosten van een nieuwe- en een tweedehands auto. Voor dit voorbeeld hebben zij de Toyota Yaris Hybrid gekozen. Uit deze berekening blijkt dat private lease over een contractperiode van 4 jaar goedkoper is dan het aanschaffen van een nieuwe auto of een occasion. Dus als consument ben je ook wat betreft de totale kosten goedkoper uit dan wanneer je een auto private leaset!

ANWB Private Lease onderzoek

Bron: ANWB

Private lease klinkt dus erg interessant maar let er wel op dat er ook nadelen vastzitten aan het leasen van een auto voor meerdere jaren. Denk alleen al aan de BKR-registratie waardoor banken door jouw auto een minder hoge hypotheek zullen verstrekken.

Private Lease in vergelijking met andere populaire leasevormen?

Ben jij er voor jezelf al uit dat je je auto liever leaset dan dat je hem koopt? Dan is de tweede vraag welke leasevorm het meest aantrekkelijk is. Daarom vergelijken we private lease ook met twee andere populaire leasevormen, namelijk financial- en occasion lease. Ook deze leasevormen zijn de afgelopen tijd flink in populariteit toegenomen.

Wanneer jij gebruik maakt van financial lease dan ben je na afloop van het contract eigenaar van de auto. Omdat je de eigenaar wordt ligt ook het economisch risico in jouw handen. De consument doet vaak vooraf en/of achteraf van de contracttermijn een aanbetaling en hiervoor geldt; hoe hoger de aanbetaling, hoe lager de maandelijkse lasten. Tot slot, omdat je met financial lease eigenaar wordt van de auto, dien je ook zelf bijkomende kosten te regelen zoals je verzekeraar.

Met occasion lease huur je een tweedehands- of een jong gebruikte auto voor een lange termijn. Omdat je vooral in de eerste jaren veel waarde van de auto afschrijft wordt er steeds vaker naar occasion lease gevraagd. Echter, private lease bestaat nog niet zo lang en daarom blijft het aanbod occasion (tweedehands private lease) auto’s vooralsnog gering. Occasion lease wordt overigens als duurder beschouwd dan private lease. Voornamelijk omdat de inbegrepen kosten zoals onderhoud en reparaties hoger liggen dan wanneer je een auto private leaset. Bijkomend voordeel van occasion lease is dat de (tweedehands) lease auto uit voorraad leverbaar is. Je hebt de auto dus vrijwel direct tot je beschikking. Andere reden waarom occasion lease steeds meer gewild is, komt door de korte looptijd van het contract en de flexibele looptijd. Wat vooral erg handig is voor ondernemers.

Dus, goedkoop auto leasen? Zo houd je de maandelijkse kosten van een leasecontract laag

Vergeleken met het kopen van een auto en andere leasevormen ben je met private lease het goedkoopst uit. Let wel; ook private lease kan flink in de kosten oplopen. Als voorbeeld pakken we een Volkswagen Polo. Deze auto valt al te leasen vanaf € 287,- per maand. Uiteraard beschik je dan over de langste contractduur en het laagste aantal kilometers per maand. Maar wanneer jij de contractduur verkort, het aantal kilometers verhoogt en de auto aankleedt met wat extra opties dan stijgen de kosten al snel met honderden euro’s per maand.

Maandelijkse kosten laag houden doe je zo

Natuurlijk zijn er tal van mogelijkheden om de kosten van een Private lease contract enigszins te drukken. Daarbij adviseren wij wel om bij jezelf af te vragen of het verstandig is om bijvoorbeeld een lager aantal kilometers per maand te kiezen. Vaak betaal je na overschrijding van de toegestane hoeveelheid kilometers meer voor iedere extra kilometer. Het spreekt voor zich dat een leasepakket met teveel kilometers ook zonde is.

Uiterlijk van de auto

Een reden waarom private lease goedkoop is komt mede doordat leasemaatschappijen grote partijen auto’s tegelijk inkopen om zo de kosten te reduceren. Wanneer jij een auto naar eigen wens wilt hebben, dus met een andere kleur, andere velgen of een spoiler, dan betaal je die bijkomende kosten over de gehele contractduur. De maandelijkse kosten kunnen dus flink stijgen als jij bijvoorbeeld een entertainmentpakket en geblindeerde achterruiten bij je auto bestelt.

Private Lease pakketten

Binnen een private lease deal vallen bijkomende kosten zoals reparaties, onderhoud, banden, schadeherstel, verzekering etc. Bovenop deze kostenposten bieden de meeste leasemaatschappijen extra service, uiteraard voor extra geld, aan. Zo is het bij vrijwel alle leasemaatschappijen mogelijk om een schadeverzekering inzittenden, hulpverlening in binnen- en buitenland, vervangend vervoer, winterbanden en zelfs een tankpas toe te voegen. Uiteraard zorgt deze ‘extra service’ voor een stijging van je maandelijkse lasten. Ook hierbij kan je je dus afvragen of je echt die extra pakketten nodig hebt.

Conclusie

Met private lease ben je dus goedkoper uit dan wanneer je een auto koopt of wanneer je gebruik maakt van occasion- of financial lease. Let er wel op dat ook private lease flink duur kan worden als jij meer opties toevoegt. Heb jij vragen en/of opmerkingen? Dan ben je uiteraard van harte welkom om contact met Private Lease Wijzer op te nemen. Of misschien staat jouw vraag wel in ons kennisbank! Volg ons ook op LinkedIn, Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over private lease.

 

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0