Kia private leasen i.p.v. te kopen. Waarom? - Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Een Kia private leasen in plaats van te kopen. Waarom?

Plaats in vergelijker

Het private leasen van een auto. Een mogelijkheid om een auto te rijden die steeds populairder wordt. Private lease houdt in dat je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto rijdt. Vanaf zo’n €200 per maand rijd je al een kleine auto, zoals een Kia. Je hebt geen omkijken meer naar zaken als een autoverzekering, de wegenbelasting of het onderhoud. Het enige wat je nog wel moet doen, is tanken. In dit artikel zoomen we verder in op het begrip ‘private lease’ en de voordelen hiervan.

Wat is private leasen?

Als je een Kia private leaset ben je geen eigenaar van de auto, maar een huurder. Je huurt de Kia voor minimaal 12 tot 60 maanden en je betaalt elke maand een vast bedrag. Dit is een bedrag voor de kosten van afschrijving, allriskverzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, onderhoud en banden. Daarnaast betaal je zelf de kosten voor de brandstof en – we gaan er niet van uit – eventuele verkeersboetes en, bij schade, eigen risico. Zodra de overeengekomen leaseperiode is afgelopen, lever je de Kia weer in. Gereden kilometers en niet-acceptabele schades worden dan alleen nog verrekend. Alléén voor leaserijders met een auto van de zaak geldt fiscale bijtelling.

De voordelen van private leasen

Waarom zou je per direct op zoek moeten gaan naar de beste Kia private lease deals? Er zijn een aantal voordelen te noemen. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. Inzicht in de maandelijkse kosten voor de auto

Wanneer je kiest voor het private leasen van een Kia in plaats van deze te kopen, weet je beter wat je iedere maand kwijt bent aan autokosten.

2. Geen gedoe

Over onverwachte garagerekeningen en voor het inruilen of verkopen van je bolide hoef je je ook niet druk te maken. Zoals gezegd, betaal je elke maand een vast bedrag en aan het einde van de (auto)rit, lever je de wagen weer in.

3. Geen spaargeld nodig

Ook wanneer je wel een vast inkomen, maar geen of niet voldoende spaargeld voor een nieuwe auto hebt, is private leasen voordelig. Je hebt namelijk geen spaargeld nodig, waar dat voor het kopen van een auto wél nodig is.

4. Vaak goedkoper dan kopen met geleend geld

Zelfs wanneer je zou kopen met geleend geld, is private leasen vaak goedkoper.

5. Seniorvriendelijk

Tot slot willen we de seniorvriendelijkheid van private leasen niet onbenoemd laten. Vaak is het zo dat senioren geen of moeilijk geld kunnen lenen bij kredietvertrekkers. Ook voor de oudere consument is private leasen daarmee voordelig.

Dus… Zie jij jezelf al rondrijden in die nieuwe Kia? Mocht je hulp nodig hebben bij het vergelijken van private lease contracten, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag op weg!

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0