Mini private lease deals vergelijken? Private Lease Wijzer
 • Honderden aanbiedingen
 • Vergelijk lease deals
 • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Mini private lease

Bekijk de Mini modellen:

Mini Clubman One

Private lease

Vanaf 354,- /mnd
Mini Cooper

Private lease

Vanaf 355,- /mnd
Mini Electric

Private lease

Vanaf 439,- /mnd

De eerste elektrische MINI

Mini private lease

Hoewel de Mini vaak gezien wordt als een moderne auto van de laatste jaren, werd de eerste Mini al geproduceerd in het jaar 1959. De Mini is een stijlvolle, kleine auto die duidelijk herkenbaar is aan de wat hoekige vormen van het model – die hem trouwens niet minder gestroomlijnd maken! De auto is van Britse komaf, waar hij voor het eerst geproduceerd werd door de British Motor Corporation. In de lampen van de auto zit dan ook altijd subtiel de Union Jack, de Engelse vlag, verwerkt. De auto was in de beginjaren zeer modern, omdat er technieken werden toegepast die destijds nog niet standaard waren. Dat waren bijvoorbeeld de dwarsgeplaatste motor en de voorwielaandrijving, iets dat tegenwoordig in veel auto’s wordt toegepast. De Mini is een geweldige auto om in te rijden. Bij ons vind je de beste private lease deals voor de Mini.

Geschiedenis van de Mini

Eind jaren vijftig kwam er vanuit de directeur van de British Motor Corporation, Leonard Lord, het idee dat het tijd was voor een nieuw soort auto. Een model dat klein van buiten was, maar groots vanbinnen. Alec Issigonis kreeg in 1957 de opdracht om een auto te ontwerpen voor vier personen met een al bestaande motor van de BMC, die kleiner was dan de auto’s die de BMC tot dan toe had geproduceerd. Issigonis maakte twee prototypes, die in 1958 werden getest door de directeur van de BMC. Een van de twee auto’s werd goedgekeurd en zo werd de eerste Mini geboren.

Tot 1970 was Mini nog geen op zichzelf staand merk, dat gebeurde pas in dat jaar. Er kwam een nieuwe versie van de Mini met een grotere motor en een verlengd front, onder de naam Mini Clubman. In 1980 werd de Austin Mini Metro uitgebracht, maar deze was in Nederland geen groot succes. Het bekendste model in Nederland is toch wel de Mini Cooper, Mini’s meest populaire model dat in diverse rally’s successen behaalde.

Sinds 2001 wordt de Mini Cooper zoals wij hem kennen in Oxford geproduceerd door het Duitse Merk BMW, dat inmiddels eigenaar is van de Mini. De Mini Cooper is in alle opzichten gegroeid en gemoderniseerd en maakt gebruik van innovatieve nieuwe technieken, waardoor je er heerlijk comfortabel in rijdt.

De voordelen van Private Lease

Ben je geïnteresseerd in het rijden van een Mini? Dan is Mini private lease misschien wel iets voor jou. Met private lease ervaar je alle gemakken van het auto rijden, maar hoef je je geen zorgen te maken om reparaties, wegenbelasting of verzekeringskosten. Ook betaal je geen hoog aanschafbedrag. Je leaset de auto namelijk voor een vast bedrag per maand, waarin de aanschafprijs, verzekeringskosten, de wegenbelasting en de kosten voor eventuele reparaties al in meegenomen worden. Het enige dat je zelf moet betalen buiten je maandelijkse contractkosten zijn de kosten voor brandstof en eventuele boetes. Zo rijd je dus in een splinternieuwe auto, zonder dat je hier eerst duizenden euro’s voor opzij moet zetten. Een bijkomend voordeel is dat je zonder zorgen de weg op gaat. Je rijdt in een nieuwe auto en hoeft dus niet bang te zijn voor verborgen mankementen die door de verkoper verbloemd worden. Moet er wel iets gerepareerd worden? Dan zijn die kosten al meegenomen in jouw maandelijkse bedrag en hoef je daar dus niets extra’s voor te betalen. Mocht het zo zijn dat de auto een paar dagen in de garage staat, dan is er zelfs een speciale regeling voor vervangend vervoer. Zorgeloos rijden was nog nooit zo makkelijk als met private lease!

Milieubewust rijden met Mini

Wil je graag dat jouw ecologische voetafdruk kleiner wordt? Ook dan ben je bij Mini aan het juiste adres. De Mini Electric is een van de modellen van Mini, die volledig elektrisch rijdt. Zo ben je milieubewust bezig en geniet je toch van alle gemakken die een auto je kan bieden. Daarnaast scheelt het je in brandstofkosten. De Mini Electric is, zoals alle Mini’s, klein van buiten maar groots vanbinnen. De auto heeft vier zitplaatsen en kan volledig opgeladen tot wel 234 kilometer rijden. In alle opzichten is de auto een originele, iconische Mini – maar dan met een aandrijving voor de wegen van de toekomst. Met de Mini Electric rijdt je zorgeloos en emissievrij van A naar B.

Ben je benieuwd welke Mini het beste bij jou past? Met onze Private Lease vergelijker kun je de beste aanbiedingen voor private lease met elkaar vergelijken en kijken welke optie voor jou het meest geschikt is. Waar ga jij in rijden?

Mini in het kort

 • Oprichting: 1959
 • Hoofdkantoor:
 • Oprichter: 
 • CEO:
 • Werknemers:
 • Omzet 2019:
 • Winst 2019: 
 • Logo:
logo mini
Private Lease Wijzer
Vergelijk
 • Total (0)
Vergelijk
0