Een auto kopen of private leasen? | Private Lease Wijzer
  • Honderden aanbiedingen
  • Vergelijk lease deals
  • Gratis offertes aanvragen
Facebook
Twitter


Blog

Auto kopen of private leasen? Wij vertellen je meer!

Plaats in vergelijker

Wil je een auto? Dan moet je die kopen. Nog steeds is dat de eerste conclusie die veel mensen trekken. Maar langzamerhand begint er verandering te komen in de markt. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om niet te kopen, maar om te private leasen. Dit is een relatief nieuwe manier van autorijden, die in korte tijd erg populair geworden is.

Private leasen werkt in principe op dezelfde manier als zakelijk leasen. Je least een auto naar keuze, waar je een vast bedrag per maand voor betaalt. De kosten van onderhoud, reparatie en verzekering zijn daarbij inbegrepen: alleen de kosten van benzine betaal je zelf. Opvallend genoeg is het leasen van auto’s vaak goedkoper dan het kopen van dezelfde auto!

Een nieuwe auto kopen of leasen?

Bij de afweging tussen private leasen of het kopen van een auto, zullen veel mensen in eerste instantie kijken naar het financiële plaatje. Het kopen van een auto is natuurlijk duur – je bent in één keer veel geld kwijt. Maar de auto is wel van jou. Daarnaast betaal je ook nog de autoverzekering, en je betaalt voor de grote onderhoudsbeurt wanneer dat nodig is.

Leasen werkt anders: voor een vast bedrag per maand rijd je in een nieuwe auto. Je kiest zelf welke auto dat is, en voor hoe lang je die least. Alle andere kosten – behalve benzine – zijn voor de partij die de auto aan jou least. Dus ook wegenbelasting, onderhoud, schade en verzekeringen.

Wat is goedkoper private lease of kopen?

Het is een hardnekkig idee dat het kopen van een auto altijd goedkoper is dan leasen. Onder de juiste omstandigheden kán private leasen ook voor je portemonnee een betere keuze zijn. Of dat zo is, is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere het type auto dat je kiest en de hoeveelheid kilometers die je rijdt, zijn daarbij belangrijk. Rijd je meer, en wil je in een nieuwe en duurdere auto rijden, dan is leasen vaak aantrekkelijk. Ook de vraag of je spaargeld hebt, of een lening moet afsluiten om een auto te kopen, maakt uit: in het laatste geval is leasen vaak voordeliger.

Kies jouw nieuwe auto

Denk je na over een nieuwe auto? Ongeacht je wensen en eisen, het is altijd de moeite waard om de optie van private leasen in overweging te nemen. Als de omstandigheden gunstig zijn, kan het betekenen dat je in een nieuwe, schone auto rijdt voor een lager bedrag per maand, zonder een aantal van de risico’s die een koopauto met zich meebrengt.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de beste private lease deals of wil je meer weten? Neem dan contact op!

 

Private Lease Wijzer
Vergelijk
  • Total (0)
Vergelijk
0